Mobile

HTC predstavio novi Touch2

Kompanija HTC  predstavila se HTC Touch2, novi smartphone iz Touch serije koji predstavlja jedan od prvih mobilnih telefona koji uključuje novi Microsoftov Windows operativni sistem za telefone. Koristeći Windows Mobile 6.5 i nove usluge telefona poput My Phonea i Windows Marketplacea.

“HTC Touch2 donosi poznato dodirno iskustvo koje milioni ljudi od njega i očekuju te se oslanjaju na HTC u svakodnevnom životu” – rekao je Peter Chou, glavni izvršni direktor u HTC korporaciji. “Bilo da se radi o pozivanju ili je jednostavno potrebno odgovoriti na važan e-mail, HTC Touch2 omogućava potpunu kontrolu.”

Napredni smartphone HTC Touch2 uključuje niz poboljšanja, kaoo što su recimo novi HTC TouchFLO, korisnički intefejs koji uključuje integrisano ažuriranje vremenske prognoze i brz dodirni pristup različitim popularnim aplikacijama. Osim toga, Touch2 uključuje Google Maps, YouTube i još mnogo toga.

Sa redizajniranim Internet Explorerom za mobilnu platformu, Touch2 verno prikazuje web stranice, omogućavajući korisnicima da iskuse sadržaj on-line sadržaj na način na koji je zamišljen da se vidi. HTC Touch2 uključuje dodirnu traku za zumiranje kojom se veličina teksta može prilagoditi vašim potrebama. Ugrađeni Internet Explorer za mobilne podržava Adobe Flash, omogućavajući tako reprodukciju Flash video sadržaja, npr. na YouTubeu.

Uz ovaj Windows telefon sada možete lako pronaći i preuzeti raznolike aplikacije preko novog servisa Windows Marketplace. Microsoftova nova usluga My Phone omogućuje vam da automatski i besplatno ažurirate i sinhronizirate slike, muziku, kontakte i SMS poruke sa uređaja na web.

Leave a Reply