Mobile

HTCpro servis za poslovne klijente

HTC korporacija, globalni lider u pogledu inovacija i dizajna u oblasti mobilnih komunikacija, je predstavila najnoviju ponudu za preduzeća iz HTCpro™-a, integrisanog programa koji nudi mobilna rešenja za kompanije i njihove zaposlene i obezbeđuje da celokupan portfolio HTC-a bude spreman za korišćenje u poslovne svrhe. Osmišljen da bi zadovoljio potrebe poslovnih klijenata širom sveta, HTCpro donosi bezbednosna poboljšanja na korporativnom nivou i upravljačke karakteristike i produktivnost, kroz HTC SenseTM, pri čemu pomaže menadžerima sektora informacionih tehnologija (IT) da integrišu uređaje u radno okruženje.

HTC je takođe objavio “Osnovne principe za povećanje bezbednosti u mobilnom računarskom programu,” belu knjigu osmišljenu da pruži smernice direktorima IT sektora kao i samim IT sektorima pri kreiranju mobilne računarske mreže sa povećanim nivoom bezbednosti, pri čemu se uzima u obzir sve snažniji trend pod nazivom „ponesi svoj uređaj sa sobom“ (BYOD – Bring Your Own Device) u okviru koga zaposleni koriste jedan mobilni uređaj i za svoje lične i za profesionalne potrebe. U dokumentu se istražuju „zamke“ mobilnog računarstva i ustanovljavaju se osnovni principi za kreiranje programa za povećanje fleksibilnosti zaposlenih, poslovne produktivnosti i generalne sigurnosti na radnom mestu.

„Sve nejasnija granica između „potrošačkog“ uređaja i tradicionalnog „poslovnog“ uređaja učinila je preduzeća težim za upravljanje“, kaže Dejvid Jeger, izvršni direktor globalnog odeljenja za preduzeća i usluge HTC-a koji je na čelu HTCpro-a. „Imajući u vidu porast udela mobilne radne snage danas, nalazimo da preduzeća svih veličina nude zaposlenima izbor uređaja ili mogućnost da podrže lične uređaje zaposlenih. HTCpro omogućava da, kad izaberu HTC uređaj, zaposleni i poslodavci mogu imati poverenja u takav uređaj čim ga izvade iz pakovanja u pogledu njegove produktivnosti i mogućnosti integrisanja u radno okruženje“.

Produktivnost i bezbednosne karakteristike … u svim uređajima sa HTC Sense

Kako se mobilni operateri sve više usredsređuju na poslovne segmente, ukazali su na jasnu potrebu za ponudom njihovim poslovnim klijentima uređaja koji su spremni za korišćenje u poslovne svrhe. Putem svog HTCpro programa, HTC osposobljava svoj celokupan portfolio uređaja sa HTC Sense-om da se jednostavno koristi u sve svrhe, od lične produktivnosti do poslovnih potreba na korporativnom nivou, zahvaljujući novom, jednostavnom i intuitivnom HTC Sense 4 korisničkom iskustvu.

Najnoviji HTC uređaji poseduju ugrađene aplikacije za upravljanje dokumentima koji omogućavaju pregled i izmene u popularnim formatima za dokumente, ali i donose poboljšanja funkcija elektronske pošte i kalendara, te štampanja putem bežične Wi-Fi veze i deljenja Internet konekcije. Ključna bezbednosna poboljšanja su takođe dodata u čitavom portfoliju HTC uređaja. HTCpro karakteristike omogućavaju šifrovanje premestivih i fiksnih podataka korišćenjem naprednog standarda za šifrovanje (Advanced Encryption Standard – AES), kao i pouzdanu mrežnu povezanost putem funkcionalnosti Cisco AnyConnect virtualne privatne mreže (VPN) koja štiti podatke koji se prenose. Krajnji korisnici mogu upravljati podešavanjima zaštite neposredno u samom uređaju, a IT menadžeri mogu koristiti različite popularne, centralizovane platforme za upravljanje uređajima.

Pojačana podrška upravljačkoj politici na poslovnim platformama za razmenu poruka omogućava implementaciju politika za lozinke ili lock-out funkcije zaključavanja uređaja – kao u slučaju korišćenja tekstualnih poruka i Bluetooth-a – koje nije u skladu sa politikom preduzeća. Preduzeća koja moraju zaštiti osetljive podatke takođe mogu koristiti matične politike za primenu šifrovanja prostora za skladištenje podataka na mobilnim uređajima kao i za brisanje podataka na daljinu u slučaju gubitka uređaja.

Ključna distinkcija ovih HTCpro ponuda u odnosu na druge je standardizovana priroda HTC uređaja. Dok drugi proizvođači mobilnih uređaja nude poslovne karakteristike i funkcionalnost na svakom zasebnom uređaju, HTCpro se odlikuje mogućnostima koje se mogu koristiti u poslovne svrhe na svim uređajima sa HTC Sense grafičkim korisničkim interfejsom—čime se obezbeđuje konsistentnost u poslovnom korišćenju uređaja u različite poslovne svrhe.

HTCpro mreža pružalaca rešenja

HTCpro takođe sarađuje sa jednim brojem ključnih pružalaca rešenja radi integrisanja i proširivanja funkcionalnosti HTC uređaja na radnom mestu. HTCpro sarađuje sa IBM-om radi obezbeđivanja glatke integracije na HTC uređajima IBM-ovog portfolija aplikacija za saradnju članova tima. Ovakvo udruživanje snaga ima za cilj obezbeđivanje pouzdanih i ekonomičnih rešenja mobilnim korisnicima širom sveta.

A zarad preduzeća kojima su potrebna napredna rešenja u oblasti poslovnog upravljanja, HTCpro blisko sarađuje sa vodećim pružaocima usluga u oblasti upravljanja mobilnim uređajima – uključujući Airwatch, Fiberlink, MobileIron, SOTI, Zenprise®, Inc. i 3LM – radi poboljšanja i obezbeđivanja vrhunskih rešenja u oblasti poslovne mobilnosti kao i da bi pomogao preduzećima da zadovolje svoje potrebe u pogledu usaglašenosti sa standardima.

„Mi u HTC-u težimo spajanju ideja, kreativnosti i inovacija sa kompanijama koje razmišljaju slično, a što može obezbediti najličnije iskustvo, zajedno sa neometanom produktivnošću koju svi naši klijenti širom sveta žele“, rekao je Vil Ro, direktor sektora za globalne poslovne operacije i strategiju HTC-a. „Rad HTCpro-a sa vodećim pružaocima rešenja poput Cisco-a, IBM-a i Polycom-a pruža poslovnim korisnicima koristi od priznate stručne ekspertize pri obezbeđivanju mobilnih karakteristika koje su ključne za njihove poslovne potrebe“.

HTC uređaji će biti osposobljeni za korišćenje Polycom® RealPresence® Mobile-a, aplikacije za video konferencije koja kombinuje lakoću korišćenja putem jednog dodira sa korporativnim bezbednosnim poboljšanjima, pouzdanošću i opsegom mogućnosti korišćenja. Dobitnik nagrade Edison za 2012. godinu, RealPresence Mobile, proširuje domašaj saradnje putem videa izvan konferencijske prostorije. To omogućava korisnicima da se preko HTC uređaja povežu sa drugim video sistemima utemeljenim na standardima, jednostavno i u poslovnom smislu kvalitetno, preko velikih konferencijskih monitora, u konferencijskim prostorijama, spajajući se sa grupnim/desktop sistemima, laptopovima, tablet računarima i drugim pametnim mobilnim telefonima.

Saradnja HTCpro-a sa ovom raznolikom mrežom pružalaca rešenja nudi preduzećima mogućnosti da bolje iskoriste postojeće investicije u upravljanje, bezbednost i infrastrukturu za razmenu poruka – ili da ekonomično prilagode rešenje koje najbolje odgovara njihovim potrebama.

O HTCpro-u

HTCpro je kreiran da bi pomogao preduzećima da pojednostave prihvatanje i integraciju HTC uređaja u sopstveno okruženje. HTCpro program je usredsređen na davanje pouzdane ponude za preduzeća u okviru čitavog spektra HTC uređaja putem omogućavanja ključnih karakteristika i saradnje sa vodećim pružaocima rešenja u datom sektoru. Za dodatne informacije o poslovnom aspektu HTC uređaja i širokoj lepezi poslovnih mogućnosti koje se realizuju kroz HTCpro program, posetite www.htcpro.com

Leave a Reply