Mobile

Huawei donira otvaranje prve eLTE laboratorije u Srbiji

Huawei Technologies doniraće opremu visoke tehnologije za IKT laboratoriju Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Prva demo eLTE laboratorija, u kojoj će studenti učiti i raditi sa 4G mrežama, biće otvorena najverovatnije sredinom 2015. godine, najavljeno je danas tokom Trećeg Samita premijera Kine i 16 lidera Centralne i Istočne Evrope u Beogradu.

U znak budućeg partnerstava, gospodin Jim Lu, Huawei President CEE&Nordic, uručio je metalnu ploču sa natpisom buduće eLTE laboratorije gospodinu Srđanu Verbiću, ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Takođe, tokom Samita, u prisustvu premijera Srbije i Kine, gospodina Aleksandra Vučića i gospodina Li Keqiang, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i Jim Lu, Huawei President CEE&Nordic, potpisali su Memorandum o razumevanju za projekat „siguran grad“, koji će doprineti bezbednosti srpskih građana.

 

Govoreći o donaciji, gospodin Jim Lu je izjavio da je eLTE laboratorija samo jedna od inicijativa kompanije Huawei u okviru strategije za podršku i unapređenje IKT društva u Srbiji i investicija u istraživanje i razvoj:

 

“Huawei od početka poslovanja u Srbiji podržava razoj IKT sektora  i Digitalne Agende koji doprinose jačanju svih segmenata društva. Istovremeno, smo i programe za najbolje studente i mlade stručnjake kojima je potrebno teorijsko i praktično usavršavanje. Od 2014. godine, Srbijа je deo našeg globalnog društveno-odgovornog projekta “Telecom Seed for the Future“, zahvaljujući kom je 10 najboljih studenata iz Srbije ovog leta boravilo na stručnom usavršavanju u Kini“, izjavio je gospodin Jim Lu, i dodаo dа je Huawei izabrao Srbija za poslovni centar zа šest  zemаljа Evrope.

Leave a Reply