Mobile

HUAWEI Honor 6 – prvi smart telefon sa osmojezgarnim 4Cat6 procesorom

Huawei je predstavio Honor 6 – smart telefon koji predstavlja prekretnicu u istoriji Honor brenda i otvara novu epohu na globalnom tržištu pametnih uređaja. Naime, Honor 6 je prvi 4G mobilni telefon baziran na Kirin 920 osmojezgarnoj platfomi na svetu koji podržava LTE Cat.6 konekciju i omogućava do sada najveću brzinu preuzimanja – čak 300Mbps!

Lansiranjem Honor 6, koji je zasnovan na Android 4.4.2 operativnom sistemu, kompanija Huawei predstavila je i novi slogan brenda: “Hrabro pokaži ko si”.

Kirin 920 je zasnovan na little.BIG arhitekturi, poseduje četiri moćna A15 jezgra i četiri štedljivija A7 jezgra. Pomocu osam komplementarnih i redundantnih jezgara, Honor 6 može da ostvari inteligentan raspored i proizvoljnu kombinaciju opterećenja procesora, poboljša centralne procesorske jedinice za 200% i smanji potrošnju energije za 35%.

huawei-honor-6

Osim Kirin 920 čipa, Honor 6 ima glavnu frekvenciju od 800Mhz i dvokanalni 3GB LPDDR3 uparen sa izvrsnim 16GB ROM-om, pa lako može dostići rezultat od 40700 poena na benchmark testovima, što ga svrstava među najbolje smart telefone na tržištu.

Takođe, Kirin 920 je prvi čip na svetu sa ugrađenim audio procesorom Tensilica HIFI3, koji podržava super HD audio kodiranje i dekodiranje, kao i UHDV ili super UHDV video zapise.

HUAWEI Honor 6, sa nezavisnim inovativnim čipom, predstavlja revolucionarni uređaj u oblasti smart telefona koji diktira nove tehnološke trendove. Odlične performanse proizvoda i vrhunsko 4G iskustvo omogućiće korisnicima širom sveta potpuno novo iskustvo”, poručili su iz kompanije Huawei”.

Prednja strana telefona je 75.7% prekrivena displejom telefona i poseduje okvir od samo 2.86mm. Kućište je izrađeno od aluminijuma, zadnja kamera je 13 megapiksela, a prednja 5 megapiksela. Prisutna je i podrška za LTE, Dual-band WiFi, i 16/32GB interne memorije sa slotom za microSD karticu

Leave a Reply