Mobile

Huawei izabran u Savet evopske asocijacije 5G Infrastructure

Huawei je izabran da se priključi Savetu evropske Asocijacije 5G Infrastructure, odlukom donetom na Generalnoj skupštini te Asocijacije, održanoj 26. juna u Bolonji. Huawei će u Savetu predstavljati Dr David Soldani, ispred Huawei Centra za istraživanje u Evropi,potvrđeno je danas u Briselu.

Asocijacija 5G Infrastructure predstavlja privatnog partnera u okviru projekta 5G javno-privatnog partnerstva (5G-PPP), koju su pokrenule evropske IKT kompanije i Evropska komisija. Cilj zajedničkog ulaganja, vrednog 1.4 milijarde evra, je obezbeđivanje nove genereacije komunikacionih mreža koje će osigurati lako dostupno i ultra brzo povezivanje širom Evrope i sveta.

Huawei, koji je u Srbiji prisutan već deset godina, u Asocijaciji 5G imaće značajnu ulogu u sprovođenju glavnih tehničko-tehnološih istraživanja, tesitiranja i različitih proba, koje će realizovati u saradnji sa partnerima kako bi se ocenila tehnička izvodljivost, kao i poslovna oravdanost novih 5G tehnologija. Huawei će biti angažovan i za implementaciju 5G komunikacionog plana i predstavljanje rezultata projekta na globalnom nivou.

HUAWEI-5G-Communications

Huawei će kao član Saveta takođe imati veoma važnu konsultantsku i savetodavnu funkciju, a među ključnim aktivnostima biće definisanje prioriteta istraživanja u Evropi i unapređenje dijaloga sa svim akcionarima. Huawei će sarađivati sa Evropskom komisijom i partnerima iz industrije kako bi usaglasio sve korake u radu Asocijacije, implementaciji 5G-PPP projekata i evropske NetWorld2020 tehnološke platforme, kao i drugih aktuelnih projekata i inicijativa važnih za IKT industriju.

Asocijacija 5G Infrastructure je internacionalna neprofitna asocijacija sa sedištem u Gentu, Belgija. Primarna delatnost Asocijacije su aktivnosti vezane za istraživanja u oblasti 5G sistema i mreža, priprema globalnih standarda za 5G, kao i razmatranje i usaglašavanje zakonskih regulativa, propisa i standarda. Asocijacija podržava istraživanja i razvoj u evropskim mrežama i radi na povećanju i unapređenju industrije donoseći nove alate i mogućnosti proizvodnje u Evropi. S tim u vezi, Asocijacija odobrava i Agendu za strateška istraživanja i inovacije koju je doneo NetWorld2020 ETP i utvrđuje pravac daljeg industrijskog razvoja javno-privatnog partnerstva 5G Infrastructure.

Leave a Reply