Mobile

Huawei lansirao prvo rešenje koje smanjuje prenos signalizacije

Huawei, jedna od vodećih kompanija u oblasti kreiranja telekomunikacijskih rešenja, i StarHub, vodeći singapurski operator, objavili su da je StarHub usvojio prvo Smartphone Signaling rešenje na svetu koje smanjuje količinu prenete signalizacije za 56 odsto i znatno poboljšava performanse smart telefona i unapređuje mobilnu širokopojasnu vezu.

Popularnost 3G smart telefona, kao što su iPhone i Blackberry, doveli su do povećanog saobraćaja podataka i prenosa signalizacije u mobilnim mrežama. Aplikacije koje često šalju pakete sa podacima malog obima i brza promena sa aktivnog na neaktivan režim rada, stvaraju veliki saobraćaj podataka, što opterećuje mobilnu mrežu i potencijalno je znatno usporava. Rešenje kompanije Huawei, Smartphone Signaling, doprinosi boljem upravljanju obimom HSPA 3G saobraćaja podataka mreži, unapređuje mobilnu širokopojasnu vezu i korisnicima pruža unapređeno iskustvo u oblasti mobilnih tehnologija.

’’Kao pionir u mobilnim širokopojasnim tehnologijama, posvećeni smo obezbeđivanju i unapređenju usluga za korisnike u ovoj oblasti. Usvojili smo rešenja kompanije Huawei kako bismo rešili problem velikog signalizacionog saobraćaja smart telefona i unapredili iskustvo krajnjih korisnika’’, izjavio g. Piter Kuk, potpredsednik sektora za inženjering mobilnih mreža u StarHubu.

’’Naše rešenje za signalizaciju smart telefona ilustruje lidersku poziciju kompanije Huawei u ovom sektoru u pogledu ponude inovativnih rešenja za korisnike koja operatorima pomažu da se izbore sa rastom saobraćaja podataka i unaprede iskustvo u oblasti mobilnih širokopojasnih tehnologija’’, rekao je g. Van Biao, predsednik sektora za bežične proizvode u kompaniji Huawei. ’’U Evropi, Americi i na drugim razvijenim tržištima, postoje mnoge mobilne mreže sa velikim obimom saobraćaja poput StarHuba gde raste stopa upotrebe smart telefona. Rešenje kompanije Huawei za signalizacioni saobraćaj smart telefona će pomoći ovim operatorima da prevaziđu izazove sa kojima se susreću u ovoj oblasti.’’

StarHub trenutno ubrzano instalira ovo rešenje na svojoj 3G mreži, i očekuje se da ceo proces bude završen do kraja godine. Signalizaciono rešenje kompanije Huawei za smart telefone pomoći će StarHubu da kontroliše i upravlja povećanim obimom HSPA 3G saobraćaja podataka na svojoj mreži i da korisnicima pruži unapređeno iskustvo u oblasti mobilnih širokopojasnih tehnologija.

Leave a Reply