Mobile

Huawei najbrži pametni telefon na svetu: Ascend D quad

Huawei, globalni lider u pružanju rešenja iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT), predstavio je danas najbrži četvorojezgarni pametni telefon na svetu, Huawei Ascend D quad. Opremljen je Huawei-ovim K3V2 četvorojezgarnim 1.2GHz/1.5GHz procesorom i može da se pohvali najkompaktnijim dizajnom u kategoriji 4.5-inčnih pametnih telefona, Ascend D quad otvara svet novih mogućnosti korisnicima Android 4.0 operativnog sistema i Huawei-ovog patentiranog sistema za štednju energije koji omogućava uštedu do 30%.

“Poslušali smo šta očekuju korisnici od pametnih telefona: brzinu, dugo trajanje baterije, vizuelne i audio sposobnosti visokog kvaliteta, i kompaktan, lagan telefon. Huawei Ascend D quad je prevazišao ova očekivanja,” rekao je Ričard Ju, predsednik “Huawei Device”. “Na Sajmu elektrike za potrošače, održanom u januaru u Las Vegasu, Ascend P1 S proglašen je za najtanji mobilni telefon na svetu. Ponosni smo što i na Svetskom kongresu mobilnih telefona 2012 predstavljamo još jednu premijeru, Ascend D quad, najbrži pametni telefon.”

Ascend D quad je izvor zabave zahvaljujući svom 4.5-inčnom ekranu osetljivom na dodir visoke rezolucije od 720P i 32-bit true color grafičkom procesoru najsnažnijem u industriji. Njegov PPI 330 ekran pruža kristalno čist prikaz čak i pod direktnom sunčevom svetlošću, a upotpunjen je Dolby 5.1 Surround Sound i Audience earSmart™ glasovnom tehnologijom za iskustvo koje će probuditi sva čula. Njegova BSI zadnja kamera od 8-megapiksela, prednja kamera od 1.3 megapiksela, snimanje u HD rezoluciji od 1080p i plejbek opcija, omogućava vam da još jasnije i sa mnoštvom bogatih detalja snimite specijalne trenutke.

Ascend D quad ima bateriju od 1800mAh , koja traje do dva dana pri uobičajenom korišćenju. Pametni telefon pokazuje svoju nadmoć zahvaljujući Huawei-ovom patentiranom sistemu za upravljanje napajanjem koji omogućava do 30% duže trajanje baterije, u poređenju sa prosekom u industriji, tako što prilagođava upotrebu energije prema potrošnji. Takođe obezbeđuje bolje performanse i efikasnost čipseta, jer održava nisku temperaturu čipova.

Širok samo 64mm i izuzetno tanak (debljine 8.9mm), Ascend D quad je dokaz da se dobre stvari nalaze u malim pakovanjima. Sa ultra tankim okvirom, lagani i kompaktni 4.5-inčni ekran osetljiv na dodir ovog pametnog telefona kao da briše ivice stvarajuću utisak “beskonačnosti” istvoremeno pružajući izuzetno usko kućište.

Uz inovativan dizajn hardvera, Ascend D quad takođe ima izvanredno dizajniran softver. Pored Android 4.0 operativnog sistema, Ascend D quad optimizuje iskustvo korisnika da bi pružio lakšu upotrebu.

Kao deo Ascend D serije, Huawei je takođe predstavio i Ascend D quad XL i Ascend D1 pametne telefone. Ascend D quad XL opremljen baterijom sa 2500mAh snage koja traje dva do tri dna pri uobičajenom korišćenju. Sa istom specifikacijom kao i Ascend D quad, Ascend D quad XL je tanak 10.9 mm. Ascend D1 pokreće 1.5 GHz dual-core CPU processor i ima bateriju od 1670mAh snage.

Ascend D quad serija biće dostupna u Kini, Australiji, Evropi, Azijsko-Pacifičkom regionu, Severnoj i Južnoj Americi i na Bliskom Istoku u drugom kvartalu 2012. Ascend D1 biće dostupan na pomenutim tržištima od aprila 2012.

Leave a Reply