Mobile

I Čajna Telekom ulazi u 4G trku

Čajna Telekom (China Telecom), treća najveća telekomunikaciona kompanija u Kini, počela je sa puštanjem mobilne mreže četvrte generacije na domaćem tržištu. Ova kompanija, u novom poslovnom sektoru boriće se za što veći broj korisnika sa svojim najvećim rivalom Čajna Mobajlom (China Mobile).

Čajna Telekom će postati drugi telekomunikacioni operator koji nudi 4G servis u zemlji. Kompanija planira da ponudi 4G servis u skoro 100 gradova širom zemlje, ali samo putem puštanja u opticaj kartica bežične mreže.

4g

Korisnici mreže Čajna Telekoma će moći da izabere sedam paketa po raznim cenama, od 70 juana (11.54 dolara) za 1 gigabajt saobraćaja, do 280 juana za 10 gigabajta saobraćaja mesečno. Iz ove kompanije takođe nagoveštavaju da će sve kartice 4G mreže, koje će uskoro biti puštene na tržište, podržati TD-LTE 4G tehnologiju.

Nakon što je kineska vlada izdala licence telekomunikacionim kompanijama 4. decembra 2013., analitičari su predvideli da će Kina postati najveće tržište 4G tehnologije, sa više od 440 miliona pretplatnika.

Čajna Mobajl (China Mobile), najveći telekomunikacioni operator sa 760 miliona pretplatnika, izjavio je da će ponuditi 4G servis u 340 kineskih gradova pre kraja ove godine.

Leave a Reply