Internet · Mobile

I YouTube dolazi na iPhone 29. juna

Apple Youtube

Apple je objavio da će korisnici iPhone-a biti u mogućnosti da uživaju u izvornim YouTube sadržajima na svojim iPhone uredjajima kada isporuka počne 29. juna na američkom kontinentu. Nova aplikacija na iPhone-u koju je napravio Apple, bežično će prenositi YouTube sadržaj na iPhone preko Wi-Fi ili EDGE mreža i reproducirati ga na iPhone-ovom zadivljujućem 3.5 inčnom ekranu.

Dodatno, Apple je najavio da je sada YouTube dostupan na Apple TV-u. Korisnici mogu preuzeti besplatnu nadgradnju softvera koristeći integrisanu mogućnost nadgradnje softvera Apple TV-a, a zatim mogu da se jednostavno kreću kroz prepoznatljive YouTube kategorije pretraživanja video klipova ili da pretražuju određene video snimke. YouTube članovi se mogu ulogovati na svoje YouTube korisničke račune na Apple TV-u kako bi pogledali i sačuvali svoje omiljene video klipove.

„iPhone pruža daleko najbolje YouTube mobilno iskustvo“, izjavio je Steve Jobs, Apple-ov CEO. „Korisnici sada mogu da uživaju u YouTube snimcima gde god bili – na svom iPhone-u, na svom Mac računaru ili na televizoru širokog ekrana u vlastitoj dnevnoj sobi s Apple TV-em.“

Da bi se postigao bolji video kvalitet i duže trajanje baterije na mobilnim uređajima, YouTube je počeo da enkodira svoje video sadržaje u napredni H.264 format, a iPhone će biti prvi mobilni uređaj koji će koristiti H.264 enkodirane video sadržaje. 29. juna će biti dostupno više od 10,000 video spotova, a YouTube će sveke nedelje dodavati nove dok ove jeseni ne bude dostupan čitav katalog video spotova u H.264 formatu.

Kombinacija H.264 enkodiranih video spotova, iPhone-ovog ugrađenog Wi-Fi umrežavanja, zadivljujućeg 3.5 inčnog ekrana i standardne YouTube aplikacije s multi-touch korisničkim interface-om rezultira najboljim YouTube iskustvom na mobilnom uređaju.

Leave a Reply