roaming
Mobile

Inicijativa za niže cene rominga za građane Srbije tokom boravka u EU

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) pokrenuće pred Evropskom komisijom inicijativu za snižavanje cena rominga za građane Srbije koji koriste usluge mobilne telefonije prilikom boravka u zemljama EU.

roaming

Predstavnici ovog ministarstva i RATEL-a danas su postigli saglasnost o ovom pitanju, i u skladu s tim obaviće niz konsultacija sa predstavnicima EK u cilju značajnijeg snižavanja cena usluga rominga za građane Srbije u zemljama EU.

Pomenuta inicijativa biće pokrenuta uzimajući u obzir uredbu EU od 13. juna 2012. godine, koju je ratifikovao Evropski parlament, a čijom su primenom cene rominga u zemljama EU ograničene i ujednačene.

S obzirom na to da su i nadležne institucije iz oblasti telekomunikacija u Makedoniji i Crnoj Gori, sa kojima RATEL ima potpisane memorandume o saradnji, takođe pokrenule pitanja snižavanja cena rominga za svoje građane u zemljama EU, pomenuta inicijativa ima i regionalni značaj, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Leave a Reply