Intel
Mobile

Intel na MWC 2015 predstavio Intel Atom x3 i Intel XMM 7360 LTE Advanced rešenje

CEO kompanije Intel, Brajan Krzanič (Brian Krzanich) je danas najavio seriju mobilnih platformi uključujući novi priuštivi system-on-chip (SoC) za telefone, fablete i tablete, globalno LTE rešenje, inovativna personalna računarska iskustva, i niz klijenata za ponude mobilnih uređaja i mrežne infrastrukture.

intel-sofia

 

Sa tehonologijama koje se protežu od silikona do softvera i bezbednosti, Krzanič je rekao da je Intel jedna od retkih kompanija sposobna da isporuči rešenje od početka do kraja, za uređaje, mreže i cloud, tj. “oblak”.

intel

Najave uključuju seriju Intel® Atom™ x3 procesora, prvo integrisano komunikaciono SoC rešenje kompanije Intel za tržišta rastuće vrednosti i entry-level uređaje, kao i petomodno Intel® XMM™ 7360 LTE Advanced rešenje, napravljeno za performanse i globalnu pokrivenost. Takođe, Krzanič je naglasio udružene napore sa kompanijama Alcatel-Lucent, Ericsson i Huawei sa ciljem zadovoljavanja zahteva za novim uslugama iz oblasti telekomunikacija, cloud tehnologija i data centara, za poboljšanje efikasnosti mreže i ubrzanje kretanja industrije ka softverski definisanoj infrastrukturi.

Krzanič je takođe ponovio da će korisnici uređaja Samsung Galaxy S6* i S6 Edge* imati na svojim uređajima preinstalirano i aktivirano najnovije antivirusno rešenje iz McAfee VirusScan Mobile™ grupe rešenja.

“Evolucija mobilne oblasti i rast pametnih, povezanih uređaja doveli su do povećanih zahteva za više povezanosti i podataka zaštićenih u realnom vremenu na ovim uređajima”, kaže Krzanič. “Svi ovi faktori pokreću transformaciju mreže kako bi se ubrzala isporuka novih personalnih računarskih iskustava, usluga i sposobnosti na siguran i bezbedan način. Intel je jedna od retkih kompanija na svetu koja može da pruži rešenja od početka do kraja za pun spektar mobilnosti.”

intel

Proizvodi za mobilne komunikacije

Kompanija Intel je predstavila seriju procesora Intel Atom x3 (prethodno nazvanu “SoFIA”), što je prva integrisana komunikaciona platforma kompanije Intel za početničke i napredne tablete, fablete i pametne telefone. Kombinacija Intel Atom višejezgarnih procesora od 64 bita i 3G ili 4G LTE konekcije, integrisane komunikacije SoC kombinuju procesor aplikacija, procesor slikovnog senzora, grafiku, audio, konekciju i rukovođenje energetskim komponentama u jednom sistemu čipova. Ova integracija omogućava proizvođačima da isporuče tablete, fablete i pametne telefone sa svim funkcijama, pri priuštivoj ceni za brzorazstuće segmente tržišta za početničke i napredne uređaje.

Intel će još većom brzinom donositi potrošačima koristi integrisane Intel arhitetekture i bežičnih komunikacija, uključujući tehnološki ekosistem u Kini. Dvadeset kompanija, uključujući ASUS* i Jolla*, potvrdile su da će isporučiti Intel Atom x3 dizajn.

Zaokružujući svoj mobilni portfolio koji ima opseg od početničkih do segmenata uređaja visokih performansi, kompanija Intel je takođe predstavila svoj prvi Intel® Atom™ SoC od 14nm, seriju procesora Intel Atom x5 i x7 (prethodno nazvanu “Cherry Trail”) za novu generacija tableta i 2 u 1 uređaja malog ekrana. Nudeći podršku od 64 bita za Windows* i Android*, grafiku Intel Gen 8 i opciju za povezivanje sa LTE Advanced konekcijom sledeće generacije, serije procesora Intel Atom x5 i x7 pokrenuće niz mejnstrim do premium uređaja. Procesori su takođe “conflict-free1”, što znači da ovi proizvodi ne sadrže minerale (kalaj, tantal, volfram i/ili zlato) koji nenamerno finansiraju ugrožavanje ljudskih prava u Demokratskoj republici Kongo.

Klijenti, uključujući kompanije Acer*, ASUS, Dell*, HP*, Lenovo* i Toshiba*, već su posvećeni tome da isporuče uređaje na ovoj platformi. Prvi uređaji se na tržištu očekuju u prvoj polovini ove godine.

Kompanija Intel je takođe najavila svoj petomodni modem za konekciju LTE Advanced Category 10 treće generacije. Intel XMM 7360 podržava agregaciju 3x mreža i brzine preuzimanja do 450 Mbps. Njegova kompaktna veličina i energetska efikasnost omogućava da se Intel XMM 7360 prilagodi širokim opsegu uređaja, od pametnih telefona i fableta do tableta i personalnih računara. Takođe se širi portfolio LTE rešenja kompanije Intel, što daje proizvođačima uređaja kompetitivnu mogućnost da brzo dizajniraju i pokrenu LTE uređaje na različitim marketinškim segmentima i mestima. Na Mobile World kongresu, kompanija je takođe prikazala koncept pre-5G sistema koji kombinuje LTE sa 802.11ad kako bi isporučio brzine od više od 1 Gbps koristeći Intel tehnologiju od početka do kraja.

Isporuka novih iskustava u pametnijim i bezbednijim uređajima

Sa hardverskim i softverskim proizvodima kao što je  Intel® RealSense™ tehnologija za merenje dubine, wireless punjači i True Key™ tehnologija koju je napravio Intel Security, između ostalih, kompanija Intel nastavlja sa isporučivanjem novih iskustava koji pružaju prirodnije, intuitivnije i prožimajuće načine interakcije ljudi sa tehnologijom. Zasnovano na uspehu najtanjeg tableta na svetu, Dell Venue* 8, Krzanič je prikazao detalje Dell Venue* 10 tableta, koji ima tastaturu koja se skida i Intel RealSense tehnologiju za fotografisanje. Namenjeno potrošačkim i poslovnim korisnicima, očekuje se da će tablet biti uskoro dostupan.

Uz saradnju sa kompanijom Samsung kako bi se zaštitili uređaji Galaxy S6 i S6 Edge, Krzanič je izjavio da Intel Security takođe sarađuje sa LG Electronics kako bi se zaštitili lični podaci. LG Electronics će učiniti  McAfee Mobile Security iz Intel Security dostupnim na LG Watch Urbane LTE*, koji je zaštićen od krađe omogućavajući vlasniku da zaključa, locira i obriše podatke sa uređaja, ukoliko je to potrebno. Korisnici LG Android uređaja su već zaštićeni McAfee Mobile Security koji postoji na njihovim uređajima.

Krzanič je najavio nove klijente kao što su Brightstar Corp., Deutsche Telekom i Prestigio za True Key tehnologiju, aplikaciju za više platformi koja će se pozabaviti bolnom tačkom šifara koristeći lične faktore kao što su prepoznavanje lica i otisaka prstiju kako bi se logovanje na naloge učinilo lakšim i bezbednijim. Deutsche Telekom će fabrički instalirati proizvod True Key za svoje kupce u Evropi. Prestigio će postati jedan od prvih proizvođača mobilnih uređaja koji će pokrenuti True Key aplikaciju u Rusiji i širom Evrope, čime će aplikacija postati dostupna za Android tablete i pametne telefone ove kompanije do kraja godine.

 

Transformacija mreže – nove usluge, bolja povezanost i brži prenos podataka

            Krzanič je predstavio kako kompanija Intel radi sa liderima industrije sa ciljem da transformiše infrastrukturu mreže standardizovanim hardverom i softverom, i pomaže da se ubrza prebacivanje industrije ka fleksibilnoj, agilnoj softverski definisanoj infrastrukturi.  Ovo će omogućiti da uslužni servisi iz oblasti telekomunikacija i “oblaka” poboljšaju efikasnosti mreže i ubrzaju isporuku novih usluga i mogućnosti za potrošače i preduzeća.

Kompanija Alcatel-Lucent je predstavila svoje mrežno rešenje za virtuelno radijsko pristupanje (vRAN), koje se sastoji od virtuelizovane baseband jedinice koja koriste servere za opštu upotrebu sa Intel® Xeon® procesorima da omogući uštedu i poboljšane performanse mreže. Rešenje vRAN će biti na potrošačkim testiranjima ove godine i biće dostupno na tržištu 2016. godine.

Kompanija Ericsson je najavila novu generaciju platformi za data centre za Ericsson Cloud System koji omogućava da servisi za pružanje usluga u vezi sa telekomunikacijama i oblakom smanje svoje ukupne troškove vlasništva (TCO) i postignu veću fleksibilnost i efikasnost u svojim centrima podataka. Kompanija koristi Intel® Rack Scale arhitekturu, zajedno sa softverom za menadžment i orkestraciju, kako bi optimizovala i stavila u promorciju resurse “oblaka” širom privatnih, javnih, poslovnih i telekomunikacionih domena “oblaka”, što omogućava agilnost usluga. Kompanija je takođe najavila da sarađuje sa Intel Security na rešenju za mobilnu bezbednost za 4G mreže.

Huawei i Intel sarađuju na isporuci robusnih rešenja za cloud koja će omogućiti da uslužni servisi za telekomunikacije transformišu svoje centre za podatke. Kompanije će razviti sledeću generaciju Huawei’s FusionSphere* zasnovanu na Intel arhitekturi, i koristiće Data Plane Development Kit i Open vSwitch kako bi poboljšali performanse virtuelizovane mreže FusionSphere. Ova rešenja imaju cilj da poboljšaju performanse optimizovane za smanjenje TCO za obim rada “oblaka” na propocionalan i siguran način. izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply