Categories
Internet Mobile Operateri

Internet na mobilnom telefonu aktiviralo vise od 360.000 korisnika

Usluga „Telenor Klik“, koja omogućava korišćenje Interneta i sa jednostavnih modela mobilnih telefona, besplatno je dostupna do kraja godine, a od 1. januara 2011. mesečna pretplata biće 290 dinara.

Od septembra, kada je ova usluga predstavljena, Internet na mobilnom telefonu aktiviralo je više od 360 000 korisnika.

Usluga se aktivira slanjem SMS poruke sa tekstom „Klik“ na broj 9000, posle čega stiže poruka sa linkom koji vodi ka upustvima za njeno pokretanje. Potom stižu još dve poruke za preuzimanje pretraživača Opere Mini i Telenor Komunikatora.
Pretraživač Opera Mini omogućava pregled Internet sadržaja kao na računaru. Ona smanjuje Internet stranice do odgovarajuće veličine, a da pri tome ne menja način na koji se ta stranica koristi. Takođe, ovaj servis sadrži i Telenor Komunikator koji objedinjuje pristup imejl servisima, socijalnim mrežama i čet na jednom mestu (Facebook, Twitter, Linked In, Hotmail, G-Mail, Yahoo, G-Talk i MSN).

Pripejd i postpejd korisnici svakog meseca imaju na raspolaganju 150 megabajta Internet saobraćaja za četovanje, slanje imejlova ili pretraživanje Internet stranica. Telenorova mreža meri količinu potrošenog saobraćaja i obezbeđuje da korisnik ima uslugu i kada potroši početnih 150 megabajta. Korisnik onda nastavlja da koristi Internet umanjenom brzinom, bez ikakvih dodatnih troškova. Oni koji žele da nastave da koriste Internet punom brzinom mogu ponovo da aktiviraju uslugu u toku istog obračunskog perioda.

„Telenor Klik“ je dostupan postpejd korisnicima sve dok je ne deaktiviraju slanjem poruke sa tekstom “Klik stop” na broj 9000, a pripejd korisnicima atuomatski ističe 30 dana od dana aktivacije.

Telenor je sedmi po veličini mobilni operator na svetu sa 191,4 miliona korisnika u 14 zemalja, od čega 2,984 miliona u Srbiji. Za tri godine poslovanja u našoj zemlji Telenor je otvorio 43 prodavnice širom zemlje i potpuno obnovio 3G mrežu, koja sada pokriva 250 gradova i manjih mesta, čime je u većem delu zemlje omogućen pristup brzom širokopojasnom Internetu.

Širom sveta Telenor se zalaže za očuvanje životne sredine primenom strateških programa u kojima učestvuje i Telenor u Srbiji. Koncept društvene odgovornosti primenjuje se i kroz rad Telenor fondacije, koja se bavi ulaganjem u kulturu i umetnost, obrazovanjem mladih i podrškom društvenougroženim grupama.