Mobile

iPad aplikaciji o Verneru von Siemensu kanski “Lav”

Aplikacija o Verneru von Siemensu, „Sećanja“ (Recollections), nagrađena je „Lavom“ u kategoriji Mobilni telefoni/Najbolji vizuelni dizajn i estetika na Međunarodnom festivalu kreativnosti „Kanski lavovi“. „Lav“ kao nagrada može se uporediti sa Oskarom u filmskoj industriji i najprestižnija je međunarodna nagrada u svetu reklamiranja i kreativnosti.

U znak obeležavanja 195. rođendana Vernera von Siemensa, Siemensov istorijski institut (SHI) je 2011. godine prvi put objavio autobiografiju osnivača Siemensa kao iPad aplikaciju da bi o životu i pionirskom delu ovog elektroinženjera zainteresovao nove ciljne grupe širom sveta.

„Zadovoljni smo što smo zajedno sa Konradom Kejnom uspeli da stvorimo elektronsku priču koja fascinira korisnike i koja je takođe impresionirala žiri u Kanu”, rekao je dr Kristof Vegener, direktor Siemensovog istorijskog instituta i dodao: „Želeli smo da naša aplikacija ispriča priču o životu Vernera von Siemensa na način koji će biti privlačan, naročito mladim ljudima širom sveta i koji će kod njih probuditi osećanja o našoj istoriji i našoj kompaniji.”

Aplikacija „Sećanja“ u osam priča nazvanih „Mladost i studije“, „Prve telegrafske linije“, „Poduhvati u Rusiji“, „Podmorski kablovi i avanture“, „Javne aktivnosti“, „Rad na Kavkazu“, „Izumi i današnjica“ i „Budućnost“, objašnjava kako i zašto je Verner von Siemens još uvek uzor uz slikovito oživljavanje istorije za samo nekoliko minuta.

Početkom 2012. godine Siemensova aplikacija bila je nagrađena nagradom Mobile FWA, cenjenim priznanjem u onlajn svetu.

Preuzeta nekoliko hiljada puta još u prvih nekoliko nedelja, aplikacija „Sećanja“ već sada zauzima mesto među prvih deset obrazovnih iPad aplikacija.

Nagrađena aplikacija je dostupna na Apple Store i na: www.siemens.com/lebenserinnerungen gde se pojedine priče mogu videti onlajn.

 

Leave a Reply