Mobile · Operateri

iPhone zvanično u Hrvatskoj

Jedan od trenutno najnaprednijih mobilnih uređaja na svetu Apple iPhone 3G od 7. novembra ove godine biće dostupan i na hrvatskom tržištu, najavljeno je na jučeršnjoj konferenciji za novinare mobilnog operatera T-Mobilea Hrvatske, hrvatskog distributera tog uređaja.

Kako se čulo na konferenciji, iPhone je i jedan od najpopularnijih multimedijalnih mobilnih uređaja, kojih je od početka prodaje ovog leta do sada u svetu plasiranno oko 7 miliona primeraka. U sebi spaja najmodernija tehnološka rešenja za mobilno komuniciranje od telefona, pristupa Internetu do prenosa podataka, fotoaparata i niza drugih.

Ne iznoseći detalje o cenama tog uređaja u Hrvatskoj članica Uprave i glavna direktorka za marketing T-Mobilea Maria Zesch kazala je samo da će iduće nedelje objaviti tri vrste tarifa za korišćenje iPhone-a, koje će “cenovno biti povoljne”.

Jučeršnjoj konferenciji prisustvovao je i predsednik Uprave i glavni izvršni direktor T-HT Grupe Ivica Mudrinić, koji smatra da je Apple sa tim telefonom zapravo napravio revoluciju odnosno redefinisao mobilne telefone. Uveren je i da će distribucijom tog mobilnog telefona u Hrvatskoj T-Mobile dodatno učvrstiti svoju prvu tržišnu poziciju među operaterima mobilne telefonije

3 thoughts on “iPhone zvanično u Hrvatskoj

  1. Dušan

    Ja sam od prodavca u Telenoru (nezvanično) saznao da mogu u bilo kom trenutku da potpišu ugovor za distribuciju iPhonea, i to takav da bi telefon koštao jedan dinar, ali je problem što to ne odgovara dobavljačima ostalih brendova telefona (n96 npr. košta više kad se kupuje preko Telenora, nego u radnji).

Leave a Reply