Mobile

Ivana Španović u kampanji “Kada voziš, parkiraj telefon!”

Društveno odgovorna kampanja kompanije Telekom Srbija, „Kada voziš, parkiraj telefon!“ nastavljena je danas promotivnim aktivnostima na ulicama Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša uz učešće poznatih sportista, predstavnika Uprave saobraćajne policije i Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja. Time su promotivne aktivnosti prenete na prirodno okruženje kampanje, tj. realne saobraćajne situacije.

Saobraćajna policija je zaustavljala vozače koji nepropisno upotrebljavaju mobilni telefon tokom vožnje, kako bi ih podsetila na opasnosti od razgovora i pisanja poruka tokom vožnje, a naši poznati sportisti, koji su uzor mnogim mladim generacijama, su im takođe naglasili značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju kako bi se sačuvali životi sugrađana i njih samih. Sportisti su ukazali da u slučajevima kada vozač mora da upotrebi telefon tokom vožnje, to može da učini putem zakonom dozvoljenih uređaja, hands-free uređaja koji omogućavaju bezbednu vožnju.

Ivana Španović, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi, u Novom Sadu je iznenadila brojne vozače poklanjajući im hands-free uređaje i tom prilikom apelovala da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.

„Svesna sam kakav uticaj sportisti imaju, pogotovu na mlade ljude. Srećna sam što sam jedan od promotera ove akcije i ako uspemo da sačuvamo makar jedan život i sprečimo bar jednu nezgodu, postigli smo cilj, rekla je Ivana Španović, promoter kampanje „Kada voziš, parkiraj telefon!“.

„Telekom Srbija ovom kampanjom jasno ukazuje da bezbednost građana stavlja ispred sopstvenog profita. Poruka je nedvosmislena. Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da živote drugih, kao i svoj život, stave ispred loših navika. Jedna od aktivnosti koju sprovodimo jeste i podela hands-free uređaja našim vozačima , kako bismo ih podstakli da se odgovorno ponašaju u saobraćaju. Ne zaboravite da samo kucanje SMS poruka, tokom vožnje, osam puta povecava rizik od nastanka saobraćajne nezgode. Zato, kada voziš, parkiraj telefon, izjavio je koordinator regije Novi Sad, kompanije Telekom Srbija, Dragan Marinković.

„Kampanja Kada voziš, parkiraj telefon, pojavila se u pravom momentu. Ljudi nisu ni svesni da zbog jedne SMS poruke mogu da izgube život.  Mi cemo intezivno sprovoditi kontrole na terenu, a na vozače apelujemo da se ne ponašaju odgovorno samo zbog novčanih kazni, već da promene svest i da telefon parkiraju tokom vožnje, zbog sopsteve i bezbednosti drugih ljudi, izjavio je zamenik načelnika Saobraćajne policije Novi Sad, Dragan Ivković.

 

Najbolja sprska atleticarka Ivana Španovic (D) poklanjala je vozacima na novosadskim ulicama hands-free uredaje u okviru kampanje Telekoma Srbija "Kada voziš, parkiraj telefon!" i ujedno je razgovarala sa njima na temu odgovorne upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje. Kampanja se sprovodi u Nišu, Beogradu, Novom sadu i Kragujevcu.

 

Vozač koji tokom vožnje koristi mobilni telefon, ponaša se kao da je pod dejstvom alkohola.Takav vozač  reguje sporije i nije u stanju da bezbedno upravlja vozilom. Zato je ova kampanja, koja se pre svega odnosi na svest vozača, više nego značajna i potrudićemo se da njene razmere postanu još veće, izjavio je predstavnik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, Dragan Jovanović.

„Kada voziš, parkiraj telefon!“ je prva društveno odgovorna kampanja koja se, na nacionalnom nivou, bavi problemom upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje. Deljenje hands-free uređaja prva je u nizu akcija koje će biti organizovane u većim gradovima, kako bi se svi građani, a posebno mladi vozači, aktivno uključili i dali svoj doprinos podizanju svesti o odgovornoj upotrebi mobilnih telefona.

Kampanju „Kada voziš, parkiraj telefon!“, pokrenuo je Telekom Srbija, u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja kako bi se promenio stav i podigla svest vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pored Ivane, sa vozačima su razgovarali naši proslavljeni sportisti – u Beogradu Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi, u Kragujevcu Filip Filipović, vaterpolista VK “Radnički”, u NišuAleksandar Jovanović, fudbaler kluba “Radnički” iz Niša, koji su takođe poklanjali sugrađanima hands-free uređaje.

Leave a Reply