Mobile

Japanski Softbank Mobile investira u svoju HSPA Evolution mrežu

Vodeći japanski operator Softbank Mobile investira u kapacitet sa ciljem osiguravanja visokokvalitetnog korisničkog doživljaja nadogradnjom svoje HSPA radio pristupne mreže Ericssonovim najnovijim rešenjem za radio bazne stanice, RBS 6000.

Nadogradnja će glavne dobrobiti doneti korisnicima pametnih telefona i table PC-ja koje karakteriše veliki data saobraćaj i koji su glavni činioci finansijskog uspeha ovog operatora. Alat koji razvijaju stručnjaci Ericssona Nikole Tesle uštedeće prilično vremena u ovom poslu. Naime ovaj alat omogućuje optimalnu integraciju novih baznih stanica u mrežu japanskog operatora Softbanka.
Digitalno snalažljivi japanski mobilni korisnici koriste podatke da ostanu u kontaktu, uz stalni pristup uslugama društvene mreže i popularnim “moba-gee” igrama putem socijalnih mreža. S obzirom da su ove data usluge premašile prihod od glasovnih usluga, Softbank Mobile je odlučan u zadržavanju zadovoljstva korisnika data transfer usluga.

Prema ugovoru, Ericsson će razmestiti i integrisati nove radio bazne stanice u području  Tomeihana što uključuje najveće japanske gradove: Tokyo, Nagoyu i Osaku. Ovo područje pokriva 50 posto japanske populacije i predstavlja jedno od područja u svetu sa najvećim data saobraćajem putem mobilne mreže. Projekat nadogradnje je već započeo, a do kraja marta iduće godine trebao bi najvećim delom biti i ostvaren.

Leave a Reply