Mobile · Operateri

Kako brže i lakše do posla

Projekat “Kako brže i lakše do posla“ obuhvata program obuke za aktivno traženje posla u sektoru usluga za nezaposlene žene u Nišu. Obuka će biti realizovana tokom septembra, a zainteresovane dame mogu poslati prijave Centru za demokratiju do petka, 18. jula 2008. god, nakon čega sledi selekcija kandidatkinja.

Nemanja Dojčinović, koordinator programa u Centru za demokratiju, naglasio je da se za obuku mogu prijaviti nezaposlene žene starosti između 18 i 30 godina, sa najmanje srednjom stručnom spremom sa teritorije grada Niša. Program obuke uključuje treninge iz osnovnih poslovnih veština, pružanja usluga, kao i veština za intervju i biće realizovan kroz 36 časova.

Ističući da je ova organizacija uspešno realizovala nekoliko sličnih projekata koji su dali veoma dobre rezultate, Anastasia Jelašić, koordinator projekta pozvala je  zvanične institucije na intenzivniju saradnju sa nevladinim sektorom.

Dragana Roter Crkvenjakov, rukovodilac Korporativnih komunikacija u kompaniji Vip mobile naglasila je da Vip mobile pokazuje veliku posvećenost i brigu za sredinu u kojoj posluje i aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti usmerava prvenstveno na edukaciju, unapređenje znanja i pomoć zdravstvu, targetirajući mlađu populaciju, starosti od  18 do 35 godina.

“Kao kompanija koja je u prethodnih godinu dana direktno zaposlila 450 lokalnih stručnjaka i indirektno omogućila dodatnih 1.500 radnih mesta, svesni smo velike konkurentnosti na našem tržištu rada i značaja dodatnog obrazovanja za pronalaženje zaposlenja. Razlog više da podržimo projekat edukacije u sektoru usluga je činjenica da je misija Vipa kao kompanije da korisnicima pruži najbolju uslugu, a samim tim postavi nove standarde u oblasti usluga na našem tržištu“, dodala je Dragana Roter Crkvenjakov.

Nataša Dobre, rukovodilac Sektora ljudskih resursa u kompaniji Vip mobile pozvala je sve mlade žene koje traže posao da se prijave na konkurs, jer će im ovakav vid edukacije, u velikoj meri pomoći da budu konkurentnije na tržištu rada, a znanje i veštine koje budu stekle učiniće ih sigurnijim i dati im samopouzdanje kada budu aplicirale za neki od poslova u budućnosti. “Dobar poslodavac veoma ceni ličnu inicijativu i želju za usavršavanjem i napredovanjem i zna da pruži šansu i kasnije ulaže u ljude kod kojih prepozna talent i ambiciju”, zaključila je Nataša Dobre.

Zainteresovane dame brošure sa informacijama o programu i aplikacioni formular mogu preuzeti u prodajnom centru Vip mobile u ulici Kralja Milana bb.

Sve informacije o projektu, programu obuke, načinu prijavljivanja, terminima održavanja obuke, selekciji kandidata i drugim organizacionim pitanjima mogu dobiti u Fondu Centar za demokratiju, putem telefona (011) 322 99 85, 322 33 21 ili e-mejla [email protected]

Leave a Reply