sony-pametni-sat
Mobile

Kako će nam internet i pametni uređaji promeniti budućnost?

Aparat koji zna kad da spremi kafu, frižider koji sam detektuje nestašicu namirnica, automobil koji planira najkraći put kojim ćete se voziti do odredišta, telefon koji zaključava vrata od vašeg stana na daljinu − to je budućnost koja nas očekuje.

Na koje sve načine će povezivanje uređaja preko interneta promeniti našu svakodnevicu? Kako izgleda njihova primena danas? Šta su to pametni gradovi i kako će izgledati život u njima?

O ovim zanimljivim temama pričaće predavači Dr Dejan Drajić, Dr Nenad Gligorić i Mr Divna Vučković, na besplatnom seminaru koji u subotu, 21. februara od 11 do 13 časova, u svojim prostorijama organizuje LINK Centar za razvoj karijere (www.razvoj-karijere.com).

hp pametni sat

Povezanost uređaja putem interneta (Internet of Things) ne samo što će olakšati svakodnevicu, već će globalno omogućiti bolju organizaciju saobraćajnih mreža, smanjenje otpada i efikasnije korišćenje energije.

Dr Dejan Drajić i Dr Nenad Gligorić su članovi istraživačkog tima na temu razvoja IoT (Internet of Things) tehnologija i rešenja u kompaniji DunavNet, a Mr Divna Vučković je pomoćnica direktorke za programske aktivnosti u Centru za promociju nauke.

Svi zainteresovani moći će da prate ovaj koristan seminar od kuće, zahvaljujući live streamu koji je obezbedila ITAcademy. Dovoljan je samo klik na sledeći link.

Tokom seminara će biti aktivna rasprava, i u njoj će moći da učestvuju i oni koji prate seminar putem interneta. Pitanja se mogu slati putem CCD Fejsbuk naloga i ona će odmah biti prosleđena predavaču.

Leave a Reply