Mobile

Kako tehnologija oblikuje m-zdravstvo

U sklopu sistemskog predstavljanja rešenja iz područja m-zdravstva na GSMA Mobile Asia kongresu 2010, kao predstavnik korporacije Ericsson, učestvovao je i Boris Drilo, direktor ICT rešenja za industriju i društvo Ericssona Nikole Tesle.

Čelnici azijskih mobilnih operatera i ključni ljudi u širem mobilnom ekosistemu okupili su se od 16. do 18. novembra u Hong Kongu, kako bi razgovarali o strateškim i tehnološkim pitanjima vezanim za daljnje unapređenje mobilnih komunikacija.

Učesnici, među kojima su se isticali i dizajneri novih aplikacija, kreatori odgovarajućih platformi i alata te brojni drugi promoteri trendova u mobilnoj industriji, imali su priliku da međusobno razmene ideje vezane za inovacije, njihovo usvajanje i primenu u praksi.

O snazi konkurencije u ovom području najbolje svedoči lista učesnika među kojima su se, uz Ericsson, posebno isticale China Unicom, China Mobile, Cisco, Huawei, NTT DoCoMo, Nokia, Telenor Grupa i ZTE.

Važna tema celokupnog skupa bila je i mZdravstvo gde je u nizu službenih sastanaka u organizaciji industrijskog udruženja GSMA, korporaciju Ericsson predstavljao Boris Drilo, direktor ICT rešenja za industriju i društvo Ericssona Nikole Tesle.

Jedna od zanimljivih konferencija bila je i ona na temu: „Kako će tehnologija oblikovati m-zdravstvo?“, unutar koje je prezentiran i Ericsson Mobile Health, proizvod za udaljeni medicinski nadzor pacijenata. Sastavni deo sesije bila je i panel diskusija u kojoj je Boris Drilo naglasio kako prezentovani načini korišćenja mobilne tehnologije te upotreba udaljenog medicinskog nadzora mogu poboljšati kvalitet usluga u zdravstvu, te pozitivno delovati u prevenciji i lečenju hroničnih bolesti.

Leave a Reply