Mobile

Kancelarijske afere počinju SMS-om

Iksić koji znači poljubac ili smajli na kraju SMS-a ili e-maila po nepisanom pravilu znači sigurnu naklonost i dopadanje. Utvrđeno je da više od polovine ljubavnih afera među kolegama počinje nevinim iksom u poruci.

Anketa veb stranice WhatsYourPrice.com, u kojoj je učestvovalo 1000 Britanaca, pokazala je da čak 40 odsto prijateljski raspoloženih žena i 10 odsto muškaraca stavljaju smajlije u e-mail poruke koje šalju svom šefu, dok 86 odsto poljupcem završava poruke upućene svojim kolegama.

Istraživanje je otkrilo da su u slučaju čak 35 odsto žena i četvrtine muškaraca poruke sa smajlićima među primaocima pogrešno protumačene kao poruke seksualnog sadržaja. Otkriveno je i da je kod 55 odsto žena i 60 odsto muškaraca koji su imali kancelarijsku aferu sve počelo iksićima u porukama.

Osnivač stranice WhatsYourPrice Brendon Vejd kaže da svi još učimo o pravilima komunikacije putem nove tehnologije. On ističe da se komunikacijom elektronskom poštom i SMS-om brže uspostavlja intimnost među ljudima, pa se oni i osećaju slobodnije da iskažu svoje emocije.

Leave a Reply