Mobile

Aplikacija “Friend or Foe”: drži svoje Facebook prijatelje blizu – a neprijatelje još bliže

Kaspersky Lab predstavio je FriendOrFoe besplatnu aplikaciju za Facebook koja omogućava korisnicima da procene koliko su zapravo njihovi prijatelji “znače”, a čak i pokazuje šta drugi misle o njima.

Aplikacija će pokazati koliko korisnik ima pravih fanova među stotinama pratilaca, ko od njegovih prijatelja najviše repostuje i komentariše, a takođe će korisnicima društvenih mreža naglasiti koje pretnje postoje i objasniti im kako da njihove lične informacije ostanu bezbedne.

Za one koji vole da koriste razne aplikacije kako bi analizirali svoje aktivnosti. Kaspersky Lab je napravio alat za prikupljanje statističkih podataka o aktivnosti na Facebook mreži.

FriendOrFoe pokazuje koliko video snimaka i fotografija je korisnik objavio, broj dobijenih lakjova i mnogo drugih podataka koji su interesantni poklonicima Facebook mreže. FriendOrFoe trenutno je dostupna na engleskom, ruskom, nemačkom, francuskom, italijanskom, španskom, brazilskom portugalskom, meksičkom španskom, arapskom i japanskom. Kaspersky Lab obećao je da će proširiti listu jezika u bliskoj budućnosti.

fof_screen_EN

“Najveća društvena mreža na svetu osuđena je da privlači pažnju sajber kriminalaca. Najčešće su u potrazi za ličnim podacima i login kredencijalima koje mogu da iskoriste kako bi pristupili na primer mobilinim bankovnim računima. Ne iznenađuje što je Facebook najpopulanija meta fišing napada: u prvoj četvrtini 2014, 79.5% svih slučajeva fišinga na društvenim mrežama bili su usmereni na Facebook. Osim zabavnog aspekta, FriendOrFoe prenosi i važnu poruku o mogućim pretnjama sa kojima se korisnici suočavaju na jasan i jednostavan način.” komentariše Evgeny Chereshnev, predsednik Global Mobile Buissnes Development u Kasparsky Lab.

Bezbednosti koje pruža FriendOrFoe

 

Fotografije

Aplikacija traži od vas da proveravate sve fotografije na kojima ste tagovani – može se desiti da je neka od slika kompromitujuća.

 

Čekiranja

Aplikacija vam omogućava da proverite da li vas je neko čekirao bez vaše dozvole i omogućava vam da očistite svoj profil od svih neovlašćenih čekiranja.

 

Kontrola aplikacija

FriendOrFoe može prikazati sve aplikacije na koje ste ulogovani i pokazati koja ste im ovlašćenja dali.

 

Istorija pretraživanja

Aplikacija će vam polazati sve ljude ili stvari koje ste pretraživali na Facebook-u. Ne možete da sprečite Facebook da skladišti ove informacije, ali ih možete obrisati.

Programeri će stalno raditi na poboljšaju funkcionalnosti aplikacije, kao odgovor na povratne informacije od korisnika.

Leave a Reply