Mobile

Kina uklanja kockarske igre sa prodavnica mobilnih aplikacija

Kina očekuje više porodičnih vrednosti, kada su sadržaji mobilnih aplikacija kje se nude na tržištu u pitanju. Vlasnici čak 27 mobilnih platformi za igrice, među kojima su „Baidu App” i „Google Play“, upozorene su od Ministarstva kulture krajem prošle godine da isprave sadržaj igara, koje sadrže informacije o kockanju ili ga zagovaraju.

Dvadeset kompanija do sada je podnelo izveštaje o promenama koje su izvršene na njihovim aplikacijama i igrama, uz brisanje informacija o kockanju i uklanjanju lutrijskog pristupa prodaji aplikacija. Sedam preostalih kompanija nije uspelo da sprovede izmene do kraja prošle godine, što je bio krajnji rok za dovršetak ovog posla. Ove kompanije biće administrativno kažnjene.

mobile

Dve kompanije iz Šangaja zbog ovakvih prekršaja moraju da plate novčane kazne od šezdeset hiljada, odnosno sto trideset hiljada juana.

Lutrijski pristup prodaji aplikacija, u kojem igrač, igrajući sve više, stiče veću mogućnost dobijanja nagrade, nastao je u Japanu i poznat je kao „kompu gača”.

Leave a Reply