Mobile

Kod Samsung Galaxy S5 skener otiska prsta navodno u Home tasteru

Kada su se pojavile  prve glasine o Galaxy S5, par njih je ukazivalo da će telefon imati čak “iris skener”. Nakon toga smo  saznali da Iris skener nije opcija i da u skorije vreme neće biti ntegrisana. Umesto ovog skenera, ipak će biti prisutan uređaj za identifikaciju  – skener otiska prsta.

Prethodne glasine tvrdile su čak da će se koristi ekranski skener otiska prsta, ali novi izveštaj sa sajta SamMobile otkriva da će ovaj skenera zapravo biti integrisan u fizičkom Home tasteru. Kao što ste verovatno već pretpostavili, to prilično ide na štetu glasina da će Samsung možda izbaciti fizičke tastere  sa GS5 u korist tastera na ekranu.

galaxy s5

Za razliku od iPhone 5S,  čitač otiska prsta  kod Galaxy S5 zahteva od vas daprstom pređete  preko senzora. Iako bi to moglo biti manje povoljno nego statičan pristup čitanja, to je verovatno izvesnije zbog fizičke izvedbe ove tehnologije.

Čitač otiska kod S5 bi se  potencijalno malo teže koristio, ali on takođe ima širu primenu, i mogućnost da pamti sken do 8 prstiju.  To znači da možete koristiti jedan prst za otključavanje telefona, a mogu se kreirati  čak i posebne prečace ili aktivacija funkcija za ostalih sedam prstiju. izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply