Mobile

Kompanija MasterCard i Komonvelt banka pospešuju prihvaćenost mobilnih plaćanja putem „flagship“ uređaja kompanije Samsung

Kompanija MasterCard je objavila će korisnicima MasterCard kartica Komonvelt banke Australija omogućiti da na siguran način unose i čuvaju podatke o platnim računima na odabranim „flagship“ uređajima kompanije Samsung koji podržavaju NFC tehnologiju, čime se omogućavaju brza i sigurna beskontaktna plaćanja.

 

Komonvelt banka Australije je prva banka u svetu koja će sarađivati sa kompanijama MasterCard i Samsung kako bi ponudila ovu uslugu svojim klijentima, koristeći MasterCard® PayPass™ tehnologiju optimizovanu za mobilne telefone na ugrađenom sigurnosnom elementu na Samsung Galaxy S4 telefonima u okviru svoje CommBank aplikacije.

MasterCard mobilna placanja na Samsung uredjajima

Klijenti Komonvelt banke sada lako mogu da dodaju opciju za beskontaktno plaćanje na svojim Samsung Galaxy S4 uređajima, omogućavajući obavljanje beskontaktnih plaćanja na više od 1,6 miliona trgovačkih lokacija širom sveta koje podržavaju MasterCard PayPass beskontaktnu tehnologiju. U ovu grupu spadaju veliki trgovci, supermarketi, prodavnice, apoteke i taksi vozila – lokacije za brza plaćanja gde su brzina i jednostavnost od najveće važnosti.

 

Kompanije MasterCard i Samsung, u partnerstvu sa finansijskim institucijama i mobilnim operaterima širom sveta, planiraju da završe sa implementacijom sličnih usluga tokom iduće godine, uključujući i lansiranja usluga u Turskoj, Rusiji i Ukrajini u prvom tromesečju 2014. godine.

 

Pristup sigurnosnom elementu omogućava kompaniji Samsung i drugim proizvođačima originalnih delova, mobilnim operaterima i finansijskim institucijama da se udruže sa kompanijom MasterCard kako bi korisnicima pružili napredna rešenja za plaćanje. Ovo uključuje beskontaktnu tehnologiju kompanije MasterCard i MasterPass™, digitalnu platformu iz kompanije MasterCard koja omogućava partnerima da korisnicima ponude unapređena iskustva plaćanja i kupovine koja su jednostavna koliko i klik, prislanjanje ili dodir – na internetu, u radnji ili bilo gde.

 

„Ovom vešću koju danas objavljujemo mi osiguravamo da korisnici MasterCard kartica mogu da koriste Samsung uređaje za plaćanje čim oni postanu dostupni na tržištu”, rekao je Mung Ki Vu, direktor grupe za partnerstva u okviru industrije mobilnih plaćanja u kompaniji MasterCard. „Naš fokus je na pomaganju korisnicima da kupuju i plaćaju na način koji najbolje odgovara njihovim potrebama, putem svih svojih uređaja. Kompanija MasterCard zadržava vodeću ulogu u definisanju budućnosti plaćanja blisko sarađujući sa kompanijom Samsung, svetskim liderom u proizvodnji mobilnih uređaja, kao i sa drugim proizvođačima uređaja i čipova, mobilnim operaterima i trgovcima”.

Samsung Galaxy S4 i Galaxy Note 3 su dva od više od 140 uređaja, uključujući i 32 Samsung pametna telefona i tablet uređaja, za koje je potvrđeno da su deo MasterCard PayPass Ready programa pokrenutog u maju 2012. godine. Uređaju potvrđeni od strane kompanije MasterCard prolaze kroz strog proces testiranja kako bi se osiguralo da su uređaji funkcionalno pouzdani i interoperativni.

Leave a Reply