sony-xperia-a
Mobile

Koncept Sony Xperia A

Ben Ling kreirao je novi  Sony Xperia koncept telefon jednostavno nazvan Xperia A (pre nedelju dana već su se pojavili glasine o ovom telefonu) koje možete videti u nastavku. Reč je o telefonu sa 4,6 inčnim Full HD Super AMOLED kapacitivnim ekranom zaštićenim Corning Gorilla Glass 3 zaštitom.

sony-xperia-a

Ekran je naravno otporan na grebanje, a na poleđini ovog smartphonea može se pronaći 13 megapikselna kameru sa LED flešom i HDR-om. Tu je takođe Exmor RS senzor  za kameru i ovaj uređaj je otporan i na prašinu i vodu  prema IP55 i IP57 standardima. Fotoaparat ima 16x digitalni zum i može da snima Full HD video , a napred je  2,2 megapikselna kameru takođe sa HDR, kao što je kamera na  HTC One.

Dizajn je blago zaobljen, a tu je i poseban dugmić za kameru koji je izostavljen na novijim Sony modelima. Prednji deo Sony Xperia A podseća na  Xperia Play i Xperia Neo modele, tak oda se može reći da je nešto već viđeno. Što se tiče procesora za Xperia 2013 telefone, većina imaQualcomm Snapdragon 600 CPU, pa bi i ovaj opremili istim., koji bi uparili sa  Androidom 4.2.2 .

Leave a Reply