Google Android · Mobile · Operateri

Konkurs “Vip Android izazov” ušao je u finalnu fazu

64 domaćih Android aplikacija u trci za nagradni fond od 20.000 evra. Srpske aplikacije su se već našle na Android Marketu.

Vip navodi da je do 31. januara 75 domaćih programera poslalo 64 gotovih Android aplikacija pa je tako i druga faza konkursa ,,Vip Android izazov’’ uspešno završena. U narednim danima stručni žiri će, procesom selekcije prema definisanim kriterijumima, odabrati 14 najboljih aplikacija imajući u vidu one koje su se već pojavile na Android Marketu.

Sve registrovane aplikacije su na raspolaganju za ,,skidanje” sa Android marketa korisnicima Android telefona širom sveta. Programeri su pokazali izuzetnu kreativnost pa su među aplikacijama

programi servisnog i informativnog karaktera, kao i lifestyle i zabavni sadržaji.
Najbolje aplikacije će biti proglašene 1. marta a njihovi autori će osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 20.000 evra. Pobedniku će pripasti novčani iznos od 10.000 evra za najkreativniju aplikaciju koja ima lokalnu primenljivost.

Vip mobile je u decembru prošle godine prvi u regionu raspisao konkurs „Vip Android izazov“ za razvoj aplikacija za Android platformu, koji je otvoren za sve građane Srbije starije od 18 godina. Za nagrade će se vrednovati najbolje ideje za aplikacije, njihova inovativnost i primenljivost na domaćem tržištu.

Više informacija o konkursu ,,Vip Android izazov” možete pronaći na sajtu http://android.vipmobile.rs/. Sva pitanja o konkursu pošaljite na [email protected] Za razvoj aplikacija posetite www.android.com. Za biblioteku raspoloživih Android aplikacija posetite www.androlib.com.

Leave a Reply