Google Android · Mobile

5 korisnih Android aplikacija za LG Optimus telefone

Pet od bezbroj korisnih aplikacija koje vam pomažu da rešite svakodnevne probleme. Telefon vam redovno zazvoni usred važnog poslovnog sastanka ili u momentu polaganja ispita? Ne možete da se snađete sa jednoličnim 2D navigacionim sistemima? Iznova i iznova podešavate parametre na  telefonu kada vam se istroši baterija? Zvuči poznato? Ovo su samo neke od teškoća sa kojima se svakodnevno susrećemo. Ne deluju kao neki krupni životni problemi ali znaju da budu prilično iritantni, zar ne? U nastavku možete videti pet besplatnih aplikacija koje će, uz LG Optimus smart telefone, učiniti da zaboravite da ste se ikada i nervirali zbog ovih dosadnih problema.

Android operativni sistem za mobilne telefone je operativni sistem sa daleko većim brojem mogućnosti u odnosu na druge operativne sisteme za mobilne telefone, što se najviše odnosi na proširivanje funkcionalnosti instalacijom programa.

Aplikacije za Android telefone se preuzimaju preko Android Marketa, koji predstavlja interfejs ka prodavnici programa. Naravno, to ne znači da se za download svih aplikacija plaća. Većina aplikacija je besplatna i jedini trošak za korisnika je količina preuzetih podataka (što u nekim slučajevima ulazi u pretplatu).

Wikitude

Wikitude World Browser skenira vaše okruženje, pomoću kamera i senzora smart telefona. Informacija o objektu je prikazana na ekranu uređaja. Wikitude 3D AR pretraživač omogućava bolju interakciju u realnom korisničkom okruženju.

Ova tehnologija vam daje prikaz mesta, znamenitosti, objekata u 3D slici, u realnom vremenu, omogućavajući na taj način njihovo lakše prepoznavanje. Ovaj pretraživač pruža korisnicima obaveštenja o detaljima vezanim za njihovo okruženje, kao i sve dostupne članke sa Internet stranice Wikitude i informacije na Twitter-u.

Silent Time Lite

Predstavlja sjajnu aplikaciju, ne toliko poznatu široj javnosti. Postoji u dve verzije – besplatna i ona za koju morate izdvojiti određenu sumu novca. Međutim, besplatna verzija u osnovi sadrži sve ono što vam je potrebno. Aplikacija je savršena za studente i poslovne ljude. Ona će ugasiti zvono na vašem telefonu na osnovu vremenskih pravila koje ste sami postavili (na primer, od 23h do 7h je vreme za spavanje, od 9h do 10h jutarnji sastanak na poslu, itd.).

Takođe, možete izabrati i opciju da Vam se uključi vibracija u toku ovih „tihih vremena za vas“. Zahvaljujući ovoj aplikaciji, nećete više morati da brinite da li će na sred poslovnog sastanka ili predavanja na fakultetu odjeknuti melodija najnovijeg hita Vaše omiljene muzičke zvezde.

Emergency Panic Button

Podignite vašu bezbednost na viši nivo instaliranjem ove aplikacije i obavestite svoje najbliže ukoliko ste u nevolji. Ova aplikacija omogućava da napravite listu kontakata (lista brojeva mobilnih telefona ili e-mail adresa) na koje možete jednim pritiskom na dugme poslati poruku kada se nalazite u nekoj neprilici. Vaša trenutna lokacija (ustanovljena preko GPS tehnologije) i vaša predefinisana poruka biće poslate na sve kontakte koje ste uvrstili na prethodno utvrđenu listu. Ogroman potencijal ove aplikacije će tek biti iskorišćen u budućnosti, naročito kod osoba sa kontinuiranim zdravstvenim problemima.

SnaPanda

Besplatan rečnik engleskog jezika koji se aktivira dodirom! Sasvim neverovatna aplikacija. Dodirom na pojedinačnu reč u tekstu koji je snimljen kamerom vašeg smartfona, kroz nekoliko sekundi na ekranu će vam se pojaviti objašnjenje o njenom značenju. Ova aplikacija koja je bazirana na OCR tehnologiji, omogućava vam da na brzi i veoma zabavan način dođete do definicija nepoznatih engleski reči.

Titanium Back Up

Izuzetno moćno sredstvo čuvanja svih podešavanja, parametara i podataka na Vašem mobilnom telefonu. Ova aplikacija Vam omogućava kopiranje datoteka na memorijsku karticu, kako bi se u slučaju oštećenja istih ili otkaza hardvera te datoteke mogle vratiti nazad i ponovo koristiti. Jednostavno rečeno, na memorijskoj kartici Vašeg telefona nalaze se sva podešavanja koja posle resetovanja možete ponovo instalirati.

Sve ove fantastične aplikacije koje život svakog od nas mogu učiniti lagodnijim i naše svakodnevne probleme lako rešivim, mogu se pronaći na smart telefonima iz LG Optimus porodice. Pored njih tu su još i stotine drugih korisnih aplikacija, koje se mogu instalirati putem Android Market™ servisa, dostupnog na telefonima iz ove serije.

Pored ovoga, kompanija LG je svojim korisnicima omogućila eksklizivan uvid u listu deset najboljih aplikacija posredstvom instaliranog servisa LG App Advisor. Ova lista se ažurira na svake dve nedelje i sadrži samo one aplikacije koje su dostupne na području na kome se trenutno nalazite. Uz svaku aplikaciju ide i objašnjenje i najbolji načini njene upotrebe na više različitih svetskih jezika.

Kompanija LG Electronics modelima iz Optimus porodice najavljuje novu eru smart telefona. Optimus 2X je prvi mobilni telefon sa dual-core procesorom. Omogućava rasterećeniji rad od bržeg surfovanja, bržeg pokretanja aplikacija do veoma lakog prebacivanja sa aplikacije na aplikaciju. Zahvaljujući Optimus 2X telefonu, svakodnevne probleme rešićete brže i efikasnije. Optimus 3D, prvi mobilni telefon na svetu koji poseduje 3D platformu za snimanje i gledanje 3D sadržaja stvara savršeno 3D iskustvo smešteno u mali džepni uređaj za koji čak nisu ni potrebne 3D naočare.

Zahvaljujući ovom telefonu moćićete da snimate i čuvate vaše uspomene u 3D formatu. Optimus 3D dolazi sa instaliranom aplikacijom Wikitude World Browser. I, Optimus ME je najmanji smart telefon, savršenog minimalističkog dizajna, sa kojim možete da uživate u svim aplikacijama dostupnim na Android Market™ servisu i to sve, bez velikog izdatka na Vašem bankovnom računu. Telefoni poseduju Android 2.2 Froyo operativni sistem, koji sa svojim naprednim karakteristikama otvara sasvim nove nivoe pristupačnosti sveta koji nas okružuje.

 

Leave a Reply