Mobile

Krije se broj prodatih “iPhone” u Srbiji

Početak prodaje “iPhone” u Srbiji protekao je u svečanoj atmosferi, kamere su zabeležile i prve kupce, ali dvadeset dana kasnije nijedan od dva operatora koji ga imaju u ponudi ne želi da otkrije koliko je do sada ovih uređaja prodato.

U “Telekomu” kažu samo da su njihovi korisnici, u skladu sa globalnim trendovima, pokazali veliko interesovanje za najnovije “iPhone” i da se kod njih oni najbolje prodaju u klasi pametnog telefona iz višeg cenovnog ranga.

– Istovremeno, velika potražnja na svetskom nivou izazvala je kašnjenje u snabdevanju, tako da smo čak bili prinuđeni da otvorimo listu čekanja za pojedine modele. Do sada su naši korisnici najveće interesovanje pokazali za modele “iPhone 6” i “iPhone 5C” – navode u ovoj kompaniji, ne otkrivajući zašto ne mogu ni okvirno da kažu koliko su uređaja prodali.

U “Telenoru” objašnjavaju da nemaju dovoljno precizne informacije i da inače nije poslovna praksa da se ta vrsta podataka objavljuje. Najveće interesovanje vlada za model “iPhone 6”, dostupan u zlatnoj, srebrnoj i svemirsivoj boji.

Najnoviji smartfoni, “iPhone 6” dijagonale 4,7 inča i “iPhone 6 plus” s većim ekranom od 5,5 inča predstavljeni su 9. septembra, a pušteni su u prodaju narednog vikenda kada je razgrabljeno 10 miliona komada. Interesovanje nije smanjeno uprkos činjenici da se već prvih dana jedan broj korisnika žalio da novi telefoni mogu da se iskrive u zadnjem džepu.

Oba domaća operatera su do sada imala nekoliko reklamacija, ali ni u jednom slučaju razlog nije bilo krivljenje “iPhone”-a.

“Telekom” je obezbedio servisnu podršku za ove uređaje i tu prednost moći će da koriste svi vlasnici “iPhone”-a, bez obzira na to da li su ih kupili u okviru njegovog paketa ili u inostranstvu, navode u ovoj kompaniji. Za korisnike koji kupe ajfon u “Telenoru” ovlašćeni serviser je jedna domaća filma, ali u slučaju da korisnik želi da reklamira svoj telefon može to da uradi u bilo kojoj radnji “Telenor” u Srbiji.

“Apple”: od jula do septembra prodato 39 miliona “iPhone” u svetu

Operateri mobilne telefonije u drugim zemljama uglavnom ne objavljuju podatke o broju prodatih uređaja, ali ima i onih koji to čine. Tako se francuski “Orange” pre nekoliko godina pohvalio da je za pet dana prodao 30.000 komada tada aktuelnog “iPhone”.

“Apple” u svojim redovnim tromesečnim izveštajima o poslovanju objavljuje ovaj podatak. U poslednjem kvartalu, zaključno sa septembrom, prodato je 39 miliona “iPhone” (starih i novih modela) u celom svetu. Izvor: Politika

Leave a Reply