Mobile

Lansirani NVIDIA SHIELD tablet i SHIELD bežični kontroler

Najnapredniji 192-Core Tegra K1 mobilni procesor obogaćuje SHIELD liniju pružajući nenadmašno gaming iskustvo na tablet uređaju, prenosi  AndroidRevija.com.

NVIDIA je danas predstavila najnovije članove  NVIDIA® SHIELD™ porodice: SHIELD tablet i SHIELD bežični  kontroler. 
nvidia shield
Dizajniran od strane kompanije NVIDIA, SHIELD tablet je prvi tablet visokih performansi koji dolazi sa izuzetnim karakteristikama. Pokreće ga najnapredniji mobilni procesor na svetu NVIDIA Tegra® K1, sa 192 GPU jezgra – SHIELD tablet je dopunjen over-the-air nadogradnjom softvera koja donosi nove mogućnosti i nivo performansi .
 nvidia shield NVIDIA SHIELD tablet i SHIELD bežični kontroler
SHIELD tablet je jedinstven po tome što je posebno napravljen za gejmere. Poseduje svetao, 8-inčni full HD displej, kvalitetne prednje zvučnike koji proizvode bogat zvuk, dok opciona futrola štiti ekran, a može biti korišćena i kao postolje kako bi se uređaj postavio u najbolji ugao gledanja.
Da bi ga potpuno transformisala u gejming mašinu, NVIDIA je ugradila SHIELD bežični kontroler koji obezbeđuje preciznost, nisku latenciju i ergonomiju koju zahtevaju ozbiljni gejmeri. SHIELD tablet nudi i opcioni LTE za gejmere koji priliku za online igru žele da imaju bilo kad i bilo gde.
“Ako ste gejmer i ako koristite tablet, onda je NVIDIA SHIELD tablet dizajniran specijalno za vas,” izjavio je Jen-Hsun Huang, koosnivač i izvršni direktor kompanije NVIDIA. “Ovaj uređaj dostavlja nenadmašne performanse kada je o tabletima reč kao i jedinstvene mogućnosti za gejming  koje čak najstrastvenije gejmere teraju da se udube u igru, bilo gde da se nalaze.”
Kao i originalni član SHIELD porodice, portabilna SHIELD konzola, SHIELD tablet je bogat sadržajima koji će gejmeri voleti poput najboljih Android igara koje podržava SHIELD , kao i mogućnosti da bežično strimuju korisničke kolekcije PC igara.
Igračke mogućnosti SHIELD tableta podržane su njegovim Tegra K1 mobilnim procesorom koji koristi istu NVIDIA Kepler™ arhitekturu koja pokreće najjače gejming računare.
nvidia NVIDIA SHIELD tablet i SHIELD bežični kontroler

Niz svetskih noviteta

SHIELD tablet pruža veliki broj noviteta za tablete:
• PC striming: Mogućnost strimovanja igara sa desktop ili notebook računara koristeći NVIDIA GameStream™ technologiju koja strimuje sadržaje sa NVIDIA GeForce® GTX-podržanih GPU-ova.
• NVIDIA GRID™ Cloud striming: Mogućnost strimovanja PC igara sa NVIDIA GRID-a. Gejmeri mogu da pristupe GRID cloud gaming beta aplikaciji koja je dostupna jedino vlasnicima SHIELD-a u Severnoj Kaliforniji za trenutno strimovanje kolekcije visoko kvalitetnih PC igara i njihovo čuvanje u oblaku.
• Twitch i NVIDIA ShadowPlay™: ShadowPlay, napredna alatka za snimanje igre omogućava korisnicima da sačuvaju i strimuju njihove najbolje momente u igri na Twitch-u, vodećoj video platformi i gejming zajednici. SHIELD tablet uključuje i prednju kameru od 5MP koja omogućava igraču da se predstavi na Twitch gamecast-u.
• Console režim: Mogućnost aktiviranja NVIDIA Console režima, koji tablet gameplay prebacuje na veliki TV ekran. Console režim na taj način omogućava da se gejming sa tableta prenese na celu dnevnu sobu pružajući neverovatno iskustvo. Gejmeri mogu da povežu svoj SHIELD bežični kontroler, smeste se u fotelju i igraju PC i Android igre, pretražuju internet i gledaju svoje omiljene filmove — sve u nativnoj 1080p HD rezoluciji.
Kontroler za ozbiljne gejmere sa ultra niskom Wi-Fi latencijom 
SHIELD bežični kontroler je najnapredniji uređaj ove vrste, koji omogućava gejmerima  da uz pomoć Wi-Fi konektivnosti sa ultra niskom latencijom povećaju performanse sa do četiri bežićna kontrolera. Ovo je prvi precizan kontroler dizajniran i za strimovanje PC igara i za Android gejming , a poseduje i priključak za slušalice, integrisani touch pad, kontrolu jačine zvuka, kao i revolucionarne glasovne komande i pretragu.

Najbolji Stylus

Stylus omogućava iskustvo korišćenja koje nemaju tableti, a koje je moguće koristiti samo putem dodira pa je NVIDIA DirectStylus™ 2  tehnologija na SHIELD tabletu je svakako revolucionarna. Duplo brža od prethodne verzije, DirectStylus™ 2 tehnologija omogućava grafički ubrzano 3D iskustvo crtanja, novu funkciju u kojoj se boja i pigment fizički mešaju i sjedinjuju u realnom vremenu.
Umetnici mogu da uz DirectStylus™ 2 realistično predstave svaki pokret ‘četkice’ na SHIELD tabletu, napišu beleške uz pomoć integrisanih aplikacija i tehnologije koja prepoznaje rukopis, ili da budu kreativni sa NVIDIA  Dabbler™ aplikacijom koja omogućava efekat vodenih boja i 3D slika sa efektom uljanih boja.

Dinamički zvuk

Kako bi svaka igra, pesma i ‘podcast’ zvučali izuzetno jasno, NVIDIA PureAudio™ tehnologija donosi dinamički zvuk putem stereo zvučnika na prednjoj strani i zahvaljujući duplim bas portovima.

Višenamenska futrola

Izdržljiva SHIELD tablet futrola koju možete opciono uzeti nudi više od puke protekcije tableta. Ona predstavlja i postolje koje možete namestiti u više pozicija kako biste učinili gejming i zabavne sadržaje još interesantnijim.
Dolazi sa NIVIDIA SHIELD Hub aplikacijom i Trine 2 igrom
SHIELD tablet dolazi sa preinstaliranom NVIDIA SHIELD Hub aplikacijom.  Aplikacija omogućava pristup prodavnici najbolje optimizovanih  Android igara za SHIELD, uz mogućnost brzog učitavanja instaliranih igara i aplikacija.
Takođe, uz tablet dolazi i popularna igra Trine 2: Complete Story kompanije Frostbyte. Inicijelno veliki hit na PlayStation, Xbox i Steam platformama, igra je sada optimizovana za odličan ‘gameplay’ i grafiku na Tegra K1 procesoru.
SHIELD tablet dodatno nudi pun pristup Google Play marketu, gde gejmeri mogu da preuzmu na hiljade aplikacija, uključujući Netflix, Pandora i druge.
Cena, dostupnost i dodatna oprema
SHIELD tablet dolazi ili sa Wi-Fi konektivnošću, ili Wi-Fi i LTE konektivnošću. Dostupan je u verzijama od 16GB i 32GB, sa podrškom za MicroSD karticu (do 128GB), sa početnom cenom od 299 dolara. Maloprodajna cena SHIELD bežičnog kontrolera je 59 dolara. Maloprodajna cena futrole za SHIELD tablet je 39 dolara.
SHIELD tablet, bežični kontroler i  futrola za tablet dostupne su u pretprodaji u SAD-u, Kanadi i određenim evropski zemljama. Pretprodaja u SAD-u je dostupna na linku shield.nvidia.com, kao i portalima Amazon, Best Buy, Fry’s Electronics, GameStop, Micro Center, Newegg i Tiger Direct, a u Kanadi na Computers, Memory Express, NCIX i ThinkGeek. U Evropi će pretprodaja biti moguća kod većine vodećih e-tailer-a.

Leave a Reply