Mobile

Lenovo CES: Četiri nova smart telefona predvođena Vibe Z modelom

  • Neverovatno brz Vibe Z objedinjuje podršku za LTE, prelep dizajn i napredne tehnologije u prmijum pakovanju

  • Novi telefoni iz serije S nude praktičnost sa veličinama prilagođenim svakom džepu

  • Novi model serije A nudi visoke performanse po prihvatljivoj ceni

Kompanija Lenovo  danas je predstavila Lenovo Vibe Z, svoj prvi LTE smart telefon, veoma tanak i brz uređaj sa podrškom za upravljanje pokretima, softverom za obradu fotografija i drugim vrhunskim tehnologijama. Kao pratioce modela Vibe Z, kompanija Lenovo je predstavila i trio smart telefona, počevši sa S930 koji poseduje ekranom dijagonale 6 inča- namenjen ljubiteljima multimedijskih sadržaja, S650, sa dijagonalom od 4,7 inča i – u kompaktnom i modernom kućitu Pored njih, tu je i ” Tweener ” A859 , dijagonale 5 inča a visokih performansi.

VIBE-Z_1

Ova četiri nova uređaja dopunjuju postojeći portfolio telefona kompanije Lenovo koji obuhvata i cenovno najprihvatljivije modele, ali i premijum modele dostupne u nekoliko cenovnih razreda. Lenovo, trenutno treći najveći globalni proizvođač mobilnih smart uređaja u svetu, agresivno se proširio na tržište smart telefona u svetu, predstavljanjem pametnih telefona u 18 zemalja, među kojima je i Srbija, u protekle dve godine.

“Napravili smo novi Vibe Z elegantnog dizajna, visokih performansi i prilagođenog softvera, tako da korisnici mogu da dobiju najbolje iskustvo sa smart telefonom koji podržava brzine koje omogućuje LTE”, rekao je Liu Jun, viši potpredsednik, Lenovo Business Group. ” Uz Vibe Z, S i naše nove smart telefone potrošačima se nudi niz izbora veličine ekrana i funkcija, tako da mogu izabrati Lenovo smart telefon koji je pravi za njih i najbolje odgovara njihovim potrebama.”

 

Vibe Z objedinjuje LTE, stil i vrhunsku tehnologiju u jedan neverovatan uređaj

Kao prvi smart telefon kompanije Lenovo koji u cleini podržava LTE tehnologiju,Vibe Z nudi super – brzi upload podataka da 50 MB u sekundi i preuzimanja do 150 MB u sekundi, da bi zadovoljio i najveće prohteve korisnika. Opremljen sa slotom za jednu mikro-SIM karticu, on radi na GSM / UMTS mrežama do 2100, a tpodržava i 802.11ac WiFi i Bluetooth 4.0 .

Vitki Vibe Z dolazi u tankom srebrnom ili titanijumskom kućištudebljine samo 7.9mm i težak je samo 147 grama. Korisnici će ceniti njegovu laserski ugraviranu poleđinu koja dodirom podseća na tkaninu što ga čini udobnim za držanje. Njegov ekran je dijagonale 5,5 inča, u punoj visokoj definiciji (1920k1080) IPS i širokim uglom gledanja. Slike se prikazuju veoma oštro usklađivanje na 20 / 20 Vision ekranu sa gustinom piksela od 400 piksela po inču. Vibe Z nije samo lep spolja – on poseduje tehnologije superiornih performansi unutra počevši sa Qualcomm Snapdragon 800 Quad – core procesorom koji je u stanju da isporuči ekstremne performanse za gledanje filmova, snimanje i obradu fotografija, multitasking aplikacija, igranje igara i video ćaskanje. Uz 2 GB memorije i do 16 GB skladišne memorije, Vibe Z pruža dovoljno prostora za hiljade omiljenih fotografija i desetine video snimaka .

 

Sa softverom prilagođenim za snimanje i kamerom visoke rezolucije, Vibe Z prevazilazi karakteristike drugih smart telefona . Rezolucije 13 MP, zadnja kamera sa velikim otvorom blende F1.8 odlično se nosi sa situacijama slabe osvetljenosti pri snimanju fotografija, a prednja kamera rezolucije 5MP opremljena je 84 ° objektiv za širokougaone snimke. Super kamera i super Galerija Lenovo aplikacije omogućiće korisnicima da lako dodaju zabavne efekte na svojim fotografijama. Dodatno, Vibe Z nudi specifičan lenovo sofver koji podržava upravljanje pokretima za korišćenje na većim ekranima.

 

“Ponosni smo što sarađujemo sa kompanijom Lenovo na predstavljanju njihovog prvog LTE smart telefona,” kazao je Raj Talluri, viši potpredsednik menadžmenta proizvoda u kompaniji Qualcomm Technologies, Inc. “Novi Vibe Z koristi Qualcomm Snapdragon 800 procesor sa integrisanom LTE tehnologijom kako bi omogućio super brzo pretraživanje internet i multimedijalne odlike koje su daleko od uobičajenog iskustva.”

 

S serija smart telefona nudi mobilnu multimediju super ili džepne veličine

S930 savršeno zadovoljava najviše zahteve korisnika, nudeći sudio visoke definicije i razna poboljšanja za zvuk koja dopunjuju filmsko i igračko iskustvo. Model S650 je moćni džepni medijski uređaj. Oba modela imaju srebrno kućište slično modelu Vibe Z, laserski ugravirana poleđinu koja podseća na tkaninu. Dok S930 raspolaže ekranom od 6 inča u visokoj definiciji 1280k720, model S650 poseduje kompaktni ekran dijagonale 4.7 inča- sa rezolucijom gHD 960k540 i IPS širokim uglom gledanja.

S930 pružaju impresivno audio iskustvo i bogato sa svojim duplim zvučnicima i Dolbi Digital sistemom, i čak ima direkcione senzore za kretanje u 3D.

MediaTek Quad Core procesor i Android 4.2 spakovani su u 8.7mm tankom kućištu, a i S930 i S650 imaju vredne tehnologije koje pomažu korisnicima da izvuku maksimum iz svog uređaja, što uključuje i dual SIM kartice, što omogućava dva broja u jednom uređaju. Njihova zadnja kamera ima rezoluciju od 8 MP sa blicem , naprednu prednju kamere, Lenovo Super Camera i Super Galerija aplikacije za dodavanje efekata na fotografije i 8 GB prostora za skladištenje. Oba modela uključuju kontrole pokretima i najnovija Lenovo prilagođavanja operativnog sistema.

 

A859 model sjajnih performansi

Osmišjen kao model sjajnih performansi Lenovo A859 smart telefon kombinuje nekoliko jedinstvenih karakteristika koje pružaju vrlo ugodno iskustvo.

Dostupan u beloj ili crnoj boji, tanak svega  9.2mm i sa ekranom dijagonale 5 inča u visokoj definiciji (1280×720) IPS ekran sa 178 ° širokim uglom gledanja . Kao i novi modeli serije S , i ovaj model ima dvostruku SIM karticu, radi na MediaTek 6582 procesoru i Android 4.2 operativnom sistemu, ima glavnu kameru rezolucije 8 MP, prednju kameru i 8 GB prostora za skladištenje podataka

Cene i dostupnost

Vibe Z će se inicijalno biti dostupan od Februara u Indoneziji, Maleziji, Tajlandu, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Filipinima.

Model S930 i S650 I A859 će biti uskoro dostupni u zemljama u kojima Lenovo podaje svoje smart telefone.

Leave a Reply