Lenovo Golden Warrier S8
Mobile

Lenovo i Huavei i dalje najprepoznatljiviji kineski brendovi u svetu

Kompanije Lenovo i Huavei i dalje su dva najprepoznatljivija kineska brenda u svetu u 2014. godini, pokazali su rezultati ankete koju je sprovela Nacionalna globalna marketing agencija Kine.

Prema rezultatima ankete objavljenim u sredu, kompanija Lenovo, koja se bavi proizvodnjom laptopova, servera, smartfonova i slično, je poznat brend za više od 49 odsto građana u razvijenim zemljama, kao i za čak 80 odsto građana u zemljama u razvoju.

Lenovo Golden Warrier S8

Lenovo Golden Warrier S8

Huavei, koji je pak specijalizovan za proizvodnju telekomunikacione opreme, poznat je za 27 odsto ljudi iz razvijenih država i 63 odsto onih u zemljama u razvoju.

Huavei, koji između ostalog proizvodi i pametne telefone u istom je rangu kvaliteta proizvoda u svetu sa kompanijom Lenovo, a oba brenda našla su se na vrhu lestvice najprepoznatljivih kineskih brendova u svetu i u 2013. godini.

Inače anketa sprovedena od strane Nacionalne globalne marketing agencije Kine, uključuje više od 4 500 ispitanika, starosne dobi između 18 i 65 godina, u Britaniji, Americi, Australiji, Japanu, Kini, Južnoj Africi, Indiji, Brazilu i u Rusiji.

A evo i kako izgleda celokupna lista 10 najprepoznatljivijih kineskih brendova u svetu:

1. Lenovo

2. Huavei

3. Air China

4. Haier

5. Alibaba

6. ZTE

7. Hisense

8. TCL

9. Bank of China

10. China Mobile

Leave a Reply