Google Android · Mobile

Lenovo P90 prvi pametni telefon sa 64-bitnim Intel Atom procesorom

Kompanija Lenovo je danas na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike 2015 najavila nove uređaje i dodatke napravljene sa ciljem da poboljšaju iskustvo sa mobilnim telefonima za potrošače u pokretu. Lenovo P90 je debitovao kao prvi pametni telefon sa procesorom Intel® Atom™ od 64 bita i modemom Intel XMM™ 7260 LTE-Advanced koji obezbeđuju vrhunske performanse i brzinu.

Nagrađivani telefon Lenovo VIBE X2 postaje veći i dobija smeliji izgled u ograničenom izdanju X2 Pro i dodatkom VIBE Xtension™ Selfie Flash. Red noviteta zaokružuje Lenovo VIBE Band VB10, nosivi pametni sat sa E Ink displejem i baterijom čije je trajanje vodeći primer u industriji.

 

Prvi pametni telefon sa procesorom Intel® Atom™ od 64 bita i modemom Intel LTE Advanced

Lenovo P90 je prvi pametni telefon koji kombinuje najnoviji procesor Intel® Atom™ Z3560 od 64 bita sa modemom Intel 5-mode XMM™ 7262. Ove moćne komponente omogućavaju modelu P90 da postigne neverovatne brzine obrade podataka uz podršku za LTE-Advanced FDD & TDD za brzo povezivanje.

 

Pametni telefon Lenovo P90 napravljen je sa idejom da pruži potrošačima moć i performanse dok u pokretu završavaju obaveze. Model P90 je ogromnom baterijom od 4000mAh opremljen da prati ritam i zahteve savremenog života od jutra do mraka. Živopisan FHD displej od 5,5 inča sa impresivnih 400ppi omogućava korisnicima da uživaju u sadržaju i svojim najlepšim uspomenama u živim bojama i rezoluciji visokog kvaliteta.

 

Pored toga, model P90 sadrži i naprednu zadnju kameru od 13MP sa vrhunskim senzorom za slaganje piksela i optičkom stabilizacijom slike koja daje kristalno jasne snimke čak i pri slabom osvetljenju.

Prednja kamera od 5MP je opremljena funkcijama za ulepšavanje i kontrolu pokreta. Brzine podataka 4G LTE jesu savršene za puštanje video ili muzičkog sadržaja ili igranje igrica u pokretu. Model P90 će biti dostupan u bojama Pearl White, Onyx Black i Lava Red.

 

Pametni telefoni VIBE postaju veći i brži sa X2 Pro

Uz isti privlačan i nagrađivan slojeviti dizajn prvi put viđen kod modela Lenovo X2, ograničena serija Lenovo Vibe X2 Pro podiže veštinu, moć i stil na novi nivo svojim glatkim, laganim metalnim telom. Model Vibe X2 Pro je opremljen FHD displejem od 5,3 inča koji pruža fantastične vizuale, procesorom Qualcomm® Snapdragon™ Octa-Core od 64 bita čije će vas performanse zadiviti, kao i dugotrajnom baterijom.

Za lakše korišćenje, Lenovo X2 Pro obuhvata intuitivno dizajniran VIBE 2.0 korisnički interfejs sa personalizovanim ekranom za zaključavanje, Instant On kamerom, elegantnim transparentnim ikonicama i tako dalje. Ovaj telefon takođe ima prednju i zadnju kameru od 13 megapiksela sa autofokusom sa LED blicem, kontrolom pokreta i funkcijama za ulepšavanje, koje uz novi dodatak VIBE Xtension™ Selfie Flash omogućava pravljenje besprekornih selfija.

 

Najbolji selfi svaki put

Lenovo VIBE Xtension™ Selfie Flash je neophodni dodatak za fotografisanje svih važnih trenutaka, bez obzira na osvetljenje. Blic koji može da stane u džep se uključuje preko audio ulaza, što korisniku pruža mogućnost da brzo namesti idealno osvetljenje i sinhronizuje blendu za jasne, prirodne fotografije napolju, unutra i svuda između.

 

Selfie Flash funkcioniše uz pomoć osam difuznih LED-ova kako bi dopunio prirodnim tonovima dostupno osvetljenje, čak i kada je slabo. Dopunjivi blic omogućava pravljenje 100 selfija za jedno punjenje što je dovoljno za celodnevno fotografisanje i deljenje slika.

 

Celonedeljna, uvek uključena, nosiva povezanost

Nosivi dodatak Lenovo VIBE Band VB10 napravljen je sa ciljem da omogući korisnicima više bezbrižan i povezan život. Opremljen E Ink displejem, baterijom koja traje do sedam dana uz sve vreme uključen displej i Bluetooth, funkcijama za fitnes, notifikacijama za telefon i otpornošću na vodu, VIBE Band omogućava korisnicima da ostanu povezani i informisani gde god da idu. E Ink displej obezbeđuje jasnu sliku bez odsjaja, čak i na sunčevoj svetlosti.

 

Korisnici dobijaju trenutne notifikacije – pozive, SMS, Facebook, Twitter, WeChat i druge – sa prostorom do 150 karaktera na jasnom displeju, dok funkcije za fitness i praćenje nivoa fitnesa i aktivnosti pomažu korisnicima da ostanu posvećeni svojim zdravstvenim ciljevima. Lenovo VIBE Band VB10 radi sa bilo kojim Android ili iOS mobilnim uređajem.

 

U Srbiji od marta

Lenovo P90 će biti dostupan u Srbiji tokom marta 2015.

Lenovo Vibe X2 Pro će biti dostupan početkom aprila 2015.

Lenovo VIBE Xtension™ Selfie Flash će biti dostupan za korišćenje uz Vibe X2 Pro.

Leave a Reply