Mobile

Lenovo predstavio dva nova pametna telefona Vibe X2 i Vibe Z2

Kompanija Lenovo  danas je na 2014 IFA Sajmu potrošačke elektronike u Berlinu objavila najnovije članove svoje VIBE linije premijum smart telefona: nove modele VIBE X2 i VIBE Z2. Tanki i lagani Vibe X2 ostavlja snažan utisak sa svojim jedinstvenim troslojnim dizajnom, naprednim performansama koje duguje najnovijem MediaTek MT6595 4G LTE True8Core™ procesoru i inovativnim „click-on“ dodacima. Model Vibe Z2 postavlja nove trendove u dizajnu, sa naprednim performansama i mogućnostima pravljenja fotografija na profesionalnom nivou.

Lenovo VIBE X2: višeslojan dizajn, performanse i dodaci za višeslojan stil života

Lenovo VIBE X2, prvi višeslojni telefon na svetu, mami poglede svojim zaštitnim znakom, prelivajućim troslojnim dizjanom. Potrošači mogu da odaberu između četiri smele boje – bele, crvene, zlatne i tamnosive – tako da ga najolje uklope u svoj individualni stil.

Kao prvi globalni proizvođač telefona na svetu koji je upotrebio novi MediaTEK MT6595 4G LTE True8Core™ procesor, kompanija Lenovo je dizajnirala VIBE X2 za impresivne performanse. Ovaj procesor donosi skriveni sloj performansi sa opcijama za čuvanje energije koje pomažu da se produži trajanje baterije, a da uživanje u video-snimcima, igricama i fotografisanju traju duže. U kombinaciji sa procesorom, displej pametnog telefona dijagonale 5 inča Full HD rezolucije sa širokim uglom vidljivosti doprinosi lakoći korišćenja aplikacija, gledanja fotografija i drugog.

 

Lenovo VIBE X2 dolazi sa dve napredne kamere opremljene različitim režimima za fotografisanje i opcijama za ulepšavanje. Ova tehnologija pruža korisnicima mogućnost da slikaju jasne fotografije i video-snimke živih boja kada god se za to ukaže prilika. Korisnici mogu jednostavno da prave „selfije“ sa širokougaonom prednjom kamerom rezolucije 5MP, jer ona podržava kontrolu pokretima pomoću koje se blenda aktivira treptanjem ili osmehom. Zadnja kamera od 13MP sa autofokusom dolazi sa senzorom za pozadinsko osvetljenje i LED blicom za oštre, sjajne snimke. A sa internom memorijom od 32 GB, korisnici će imati dovoljno prostora za skladištenje digitalnog sadržaja.

 

Kako bi još više personalizovao i pojačao iskustvo korišćenja mobilnog telefona, Lenovo je uveo dva inovativna „click-on“ dodatka, poznatih kao VIBE Xtensions, koji savršeno funkcionišu sa modelom VIBE X2, to su VIBE X2 baterija i VIBE X2 zvučnik. VIBE Xtension1™ dodaci omogućuju i četvrti sloj njegovom višeslojnom dizajnu, neposredno produžujući trajanje baterije i obezbeđujući hi-fi zvuk. Ultratanka (5,1mm) X2 baterija odrađuje dva posla jer štiti telefon istovremeno produžujući trajanje baterije za do 75 procenata1, tako da on može da traje ceo dan i celu noć bez potrebe za dopunjavanjem. X2 zvučnik pojačava zvuk telefona prilikom slušanja muzike i gledanja filmova, a uz njega dolazi i zgodno postolje za hands-free upotrebu i ugrađeni mikrofon za konferencijske pozive.

 

Lenovo VIBE Z2: kralj „selfija“ i prvi 64-bitni telefon iz Lenova

Za one koji žele smart telefon visokih performansi elegantnog dizajna u šasiji od brušenog metala, Lenovo je napravio Vibe Z2. Neverovatno tanak – samo 7,8 mm – ovaj smart telefon podiže živahnost boja na novi nivo sa svojim supersvetlim HD displejem, veilčine 5,5 inča, rezolucije 1280×720 piksela sa 600nit ocenom osvetljenja. Ovo ga trenutno čini jednim od najbolje osvetljnih ekrana na tržištu, tako da prikazuje ultraoštre fotografije i video-snimke, čak i na jakom suncu.

VIBE Z2 je prvi 64-bitni telefon iz Lenova, što znači da će moći da iskoristi buduće verzije Androida koje Google lansira, a koje će podržavati 64-bitno računarstvo visokih performansi. Pokreće ga Qualcomm® Snapdragon™ 64-bit Quad Core 1.4GHz procesor, a obezbeđen je baterijom od 3000mAh za celodnevno trajanje baterije. Skladištenje velikih količina podataka je lako uz 32 GB interne memorije, a 4G LTE brzina prenosa podataka omogućava brže preuzimanje i streaming u pokretu. VIBE Z2 takođe podržava dve SIM kartice, pa tako telefon može da koristi dva mobilna paketa, što je odlično za kombinovanje posla i zabave, kao i za one koji često putuju.

VIBE Z2 ide još dalje sa karakteristikama kamere za fenomenalne snimke. Njegova zadnja kamera od 13MP nudi optičku stabilizaciju slike i Sony Exmor BSI senzor nove generacije za živopisno fotografisanje po noći. Takođe, VIBE Z2 dolazi sa prednjom kamerom od 8 MP koja je dizajnirana sa antidistorzivnim sočivom, čineći autoportrete jasnim i besprekornim. I na kraju, uz VIBE Z2 dolaze i opcije za ulepšavanje, opcija za kontrolu blende bez tastera i nova „Instant On“ kamera koja omogućava korisnicima da fotografišu veoma brzo iz standby režima.

 

Cene i dostupnost2:

Modeli VIBE X2 i VIBE Z2 prvobitno će biti dostupni u Kini počev od oktobra, a potom u Aziji Pacifik, Istočnoj Evropi i Bliskom istoku gde se smart telefoni kompanije Lenovo trenutno prodaju. Maloprodajna cena modela VIBE X2 iznosiće 399 američkih dolara, dok će maloprodajna cena modela VIBE Z2 iznositi 429 američkih dolara.

Leave a Reply