Google Android · Mobile

Lenovo predstavio pametnije i tanje Android tablete na sajmu IFA

Ponuda najnovijih tableta, sa poboljšanim multimedijalnim iskustvom, po privlačnoj ceni

Kompanija Lenovo objavila je danas da je proširila svoju liniju proizvoda Ideatab sledećim proizvodima: Ideatab S2110A, A2107A i A2109A. Kako ih pokreće Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operativni sistem, nova proizvodna linija obezbeđuje „pametnije“ i tanje tablet uređaje sa raznovrsnim multimedijalnim opcijama, a po pristupačnim cenama.

„Najnovija linija proizvoda IdeaTab omogućava svima koji žele da imaju omiljene knjige, pesme i filmove na dohvat ruke, bez obzira na to gde se nalaze“, rekao je Liu Jan, viši potpredsednik i predsednik odeljenja za mobilni internet i digitalno poslovanje kompanije Lenovo. „Bez obzira na to da li potrošači žude za džepnim tablet uređajem koji ima mogućnost povezivanja na 3G internet ili pak žele tablet uređaj sa vrhunskom grafikom za igrice, kompanija Lenovo će im to omogućiti, i to po ceni prihvatljivoj za svakoga“.

Ideatab S2110A

Proizvod IdeaTab S2110A najbolji je tablet uređaj namenjen za zabavu, uz tastaturu koja prema želji može biti prikačena, kako bi bilo obezbeđeno iskustvo pravog kompjutera, ili jednostavno skinuta i na taj način korisnici mogu uživati u čarima tablet uređaja. Debljine 8,69 mm i težine 580g, IdeaTab S2110A predstavlja jedan od najtanjih i najlakših desetoinčnih tablet uređaja dostupnih danas. Ovaj model poseduje ekran osteljiv na dodir, sa tehnologijom IPS (In-Plane Switching) i uglom gledanja od 178 stepeni, što ga čini idealnim za igrice sa dva igrača.

Priključak iMikro-HDMI omogućava gledanje HDTV kanala u Full HD 1080p standardu. Kada je tastatura prikačena, model S2110A pruža duplo duže trajanje baterije, čak do 20 sati rada, kao i čitač SD kartice i dodatne USB priključke za povezivanje sa USB memorijom, eksternim hard diskovima ili mišem.

Model S2110A, pored kamere sa prednje strane od 1,3 mega piksela, takođe ima i kameru pozadi od 5 mega piksela, sa auto-fokusom i LED blicom, zatim 1GB memorije, mogućnost za WiFi povezivanje, kao i masku sa teksturom koja omogućava udobnije držanje.

Ideatab A2107A, A2109A

Modeli Ideatab A2107A i A2109A pristupačni su tablet uređaji koji nude opcije za osnovnu zabavu, društvene medije i produktivnost i oba su zaštićena istom metalnom zaštitom (ally roll cage), slično kao i proizvodi Lenovo ThinkPad.

Kako je ekran veličine 7 inča – iste veličine kao standardna strana knjige – model A2107A je dizajniran za čitanje u pokretu, veb pretraživanje i elektronsku poštu. Model A2107A takođe pruža mogućnosti za jednostavnu zabavu, ima dva zvučnika, mikro SD karticu, Bluetooth 4.0, ugrađeni FM radio, HD rezoluciju od 720 piksela, i trajanje baterije do deset sati aktivnog korišćenja. Ovaj 3G model omogućava korisnicima pristup informacijama bilo gde i u bilo koje doba, kao i opciju za brz A-GPS.

Sa moćnim procesorom quad-core NVIDIA Tegra 3 i grafičkom karticom, model A2109A je tablet dizajniran za zabavu, i poseduje ekran ostljiv na dodir, veličine 9 inča, sa rezolucijom 1280×800 i priključak za 1080p standard preko mikro-HDMI priključka, kao i dva zvučnika sa SRS TruMedia audio pojačanjem. Uprkos tome što teži samo 570g, sa elegantnom metalnom maskom, model A2109A ima i dve kamere, jednu napred sa 1,3 mega piksela i drugu pozadi sa 3 mega piksela, zatim dva mikrofona, dual GPS, Micro USB priključak, i do 16 GB memorije, a sa MicroSD karticom može podržati i do 32 GB.

Cene i dostupnost

Cena i dostupnost modela će biti naknadno objavljeni.

Leave a Reply