Mobile

Lenovo pregovara sa HTC-om oko preuzimanja?!

Kako prenosi Android revija, Lenovo je odavno u pregovorima sa posrnulim HTC-om oko preuzimanja. Nije tajna da je kompanija HTC nevoljama još od početka ove godine. Prvo je se pojavilo usko grlo u dobavljačkom lancu, zatim tužbe za patentne prekršaje, a zatim je kompaniju napustilo nekoliko ključnih menadžera. HTC je čak prodao svoj udeo u partnerskoj kompaniji Beats Audioa i dalje je neizvesno što će se dogoditi sa audio opremom za nove HTC modele. Konačno, HTC je objavio svoj ​​prvi kvartalni neto gubitak.

Iz svega ovoga, HTC samo snižava rejting i naravno odmah počinju priče oakvizicijama.

Najnoviji tračevi dolaze  iz Tajvana – Apple Daily otkriva da je kompanija Lenovo imala razgovore sa HTC-om kako bi razmotrili uslove mogućee akvizicije koja bi treba biti završnea u prvoj polovini 2014!

Prema ovom izvoru, sastanci između dve kompanije  održavaju se još od kraja avgusta, ali nema pomena o tome koliko će ovo preuzimanje biti vredno (ukoliko se ove glasine uopšte obistine).

Naravno još je rano za bilo kakve službene potvrde, ali niko ne može poreći da je HTC u velikom problemu i da im brzo treba pomoć.

Lenovo je vrlo jak Android brend na kineskom tržištu, i krenuo je u ekspanziju širom sveta, a evo i kod nas stižu već sledeće nedelje.

Leave a Reply