S5000_Hero_03
Mobile

Lenovo Vibe X novi smartfon i Lenovo S5000 tablet

Kompanija Lenovo  je danas na IFA 2013 sajmu potrošačke elektronike u Berlinu najavila najnovije dodatke svom PC Plus portfoliju: Lenovo Vibe X  (poznat i kaoIdeaPhone S960) smart telefon, najnoviji model u pemijium liniji pametnih telefona, i ultra mobilni Lenovo S5000 tablet. Oba uređaja spajaju elegantan dizajn sa inteligentnim performansama i živopisnim vizuelnim iskustvom.

S5000_Hero_03

Izuzetno tanak i lagan Vibe X model smart telefona može da se pohvali dvema moćnim kamerama sa prednje i zadnje strane, kao i displejem visoke rezolucije sa zaobljenim uglovima. S5000 tablet je već poznat kao jedan od najtanjih i najlakših tableta visoke klase sa dijagonalom ekrana od 7 inča koji se mogu naći na tržištu. Pravi ljubitelji stila i funkcionalnosti umeće da cene laserski izgraviranu zadnju površinu i atraktivne hromirane detalje na bočnim stranama oba ova uređaja.

S960 Hero Lenovo Vibe X novi smartfon i Lenovo S5000 tablet

Lenovo Vibe X: Spreman  da zabeleži najlepše trenutke u životu

Lenovo Vibe X smart telefon donosi nam eleganciju smeštenu u ekskluzivno polikarbonatno kućište, sa unapređenom laserski izgraviranom 3D taktilnom površinom. Njegov tanki, veoma lagani okvir posebno naglašava ekskluzivni dizajn ovog smart telefona koji je tanak kao olovka, sa svega 6.9mm, i lakši od drugih smart telefona, sa svega 121 gramom, što je otprilike jednako težini pet AA baterija.

Blistavi petoinčni 20/20 Vision ekran nudi sjajnu rezoluciju od 1920×1080 piksela sa full HD širokim ekranom i ultra-oštrom slikom sa rezolucijom od 440 piksela po inču (PPI). 20/20 Vision displej zaštićen je Corning® Gorilla® Glass 3 staklenim ekranom otpornim na ogrebotine sa zaobljenim uglovima.

Model Lenovo Vibe X poseduje dve sofisticirane kamere kojima se mogu praviti foto i video zapisi visokog kvaliteta. Prednja kamera je među naboljima koje su trenutno dostupne na tržištu sa 5 megapiksela (MP) i sočivom širokog ugla snimanja od čak 84 stepena, a zahvaljujući njoj mogu bez muke da se prave veoma kvalitetni autoportreti.

Korisnici mogu lako i brzo da zumiraju sliku pinch pokretima po ekranu. Kamere na ovom telefonu dolaze sa ugrađenim softverom za obradu fotografija uz pomoć koga može da se jednostavno poboljša kvalitet konačne slike. Leđna kamera od 13 megapiksela sa auto-fokusom dodatno je opremljena pozadinski osvetljenim senzorom (BSI) koji obezbeđuje oštrije slike, a ima i LED blic.

Vibe X sadrži i Super Gallery, naprednu aplikaciju za upravljanje fotografijama koja korisnicima pruža zanimljive i inovativne načine da pregledaju i organizuju slike, kao što je na primer pravljenje sopstvenih oznaka i foldera ili pravljenje zanimljivog rasporeda fotografija na ekranu. Korisnici mogu da prave slagalice i na druge načine da se igraju sa svojim fotografijama. Uz pomoć aplikacije Super Camera korisnici mogu lako da dodaju različite efekte slikama, obrađuju ih i dele sa prijateljima.

Lenovo Vibe X pokreću Android™ 4.2 operativni sistem i četvorojezgarniMediaTek 6589T procesor radnog takta 1.5GHz čije napredne performanse omogućavaju korisnicima da uživaju u najnovijim igricama, aplikacijama i video klipovima. Sa 2GB memorije i 16GB internog skladišnog prostora, korisnici mogu da preuzimaju i instaliraju na desetine aplikacija, slušaju na stotine muzičkih numera i naprave na hiljade digitalnih fotografija.

Osim toga, Lenovo nastavlja da razvija svoju ponudu smart telefona tako što neprestano unapređuje popularni vodeći Lenovo K900 smart telefon, dodajući u ponudu nove boje poput crne i narandžaste, kao i nove opcije kada je reč o skladišnom prostoru sa 16GB ili 32GB.

S5000 Hero 01 Lenovo Vibe X novi smartfon i Lenovo S5000 tablet

Lenovo S5000 Tablet: Budite mobilni, budite moderni, budite povezani

Sa samo 7.9mm, model S5000 je jedan od najtanjih tableta na tržištu a sa težinom od samo 246 grama S5000 je skoro za petinu lakši od većine premijum tableta koji se danas mogu kupiti. Unutar ovog laganog i tankog kućišta nalazi se velika snaga zaokružena sedmoinčnim ekranom rezolucije 1280×800 piksela, koji ima osvetljenost do 350 nita i full HD pregled širokog ugla uz pomoć koga korisnici mogu lako da dele fotografije i video klipove sa porodicom i prijateljima.

Kamera na modelu S5000 pruža korisnicima savršeno fotografsko iskustvo sa slikama visoke definicije. Ošte fotografije omogućava prednja kamera od 1.6 megapiksela koja pruža sjajno iskustvo prilikom video razgovora, dok zadnja kamera od 5 megapiksela pravi takođe veoma kvalitetne foto i video zapise a služi za skeniranje QR kodova i slikanje sa velikih razdaljina.

Tablet Lenovo S5000 pokreću Android 4.2 operativni sistem (Jelly Bean) i četvorojezgarni MediaTek 8389T procesor radnog takta 1.2GHz sa mogućnošću 3G HSPA+ konekcije3. Opremljen sa „On the Go“ USB portom za proširenje skladišnog prostora ili dopunjavanje drugih uređaja, i baterijom od 3450mAh, S5000 ispunjava potrebe mobilnih korisnika omogućavajući do osam sati non-stop pretraživanja interneta putem WiFi mreže ili do šest sati gledanja HD video zapisa.

Lenovo Smart Apps za sigurno deljenje i čuvanje

Lenovo Vibe X i S5000 dolaze sa instaliranim aplikacijama koje omogućavaju korisnicima da lako i jednostavno dele fotografije, video zapise i dokumenta, zaštite svoj uređaj od malicioznih softvera, kao i da naprave rezervne kopije i povrate važne podatke. Na Lenovo Vibe X smart telefonu, korisnici takođe mogu da koriste fabrički instaliranu aplikaciju za Facebook sa dodatnim funkcijama za čuvar ekrana i obaveštenja.

“Lenovo nastavlja trend uvođenja sjajnih inovacija na PC Plus tržište sa modelom smart telefona Vibe X koji donosi jedinstveni dizajn kućišta, bogati displej i tehnologiju kamere za pamćenje”, izjavio je Liu Jun, viši potpredsednik i predsednik Lenovo Business Group, Lenovo. „Vibe X i tablet S5000 su pažljivo izrađeni uređaji koji predstavljaju moćan spoj lepote i pametne tehnologije sa ciljem da poboljšaju život ljudima“.

Cena i dostupnost

Lenovo Vibe X smart telefon biće dostupan u Kini od oktobra a u zemljama u kojima se Lenovo smart telefoni trenutno prodaju biće dostupan u decembru.Lenovo K900 smart telefon u crnoj i narandžastoj boji sa 16GB/32GB skladišnog prostora biće odmah dostupni u Kini a kasnije ove godine postaće dostupni i u drugim regionima u kojima se Lenovo smart telefoni trenutno mogu kupiti. Tablet S5000 biće dostupan tokom četvrtog kvartala 2013. godine.

Leave a Reply