Mobile

Lenovo Yoga Tablet – predstavljen novi Android tablet

Kako prenosi Android revija, rano jutros po našem vremenu velika glumačka zvezda  Ashton Kutcher u Los Angelesu predstavio je Lenovo Yoga Tablet – novi Android tablet.

kutcher

lenovo kutcher

Novi Lenovo Yoga Tablet predstavljen je simultano u Los Anđelesu, Milanu i Pekingu, čime je htela da se naglasi   globalna dostupnost ovog zaista po mnogo čemu revolucionarnog uređaja.

Osnovna karakteristika ovog tableta, poput drugih iz Lenovo Yoga serije, je tzv, multimode” tako da se može koristiti u različitim položajima. Naime, uređaj ima klasičnu formu tableta, ali je baterija cilindričnog oblika i smeštena je duž donje ivice uređaja, gde  se nalazi i mali oslonac.

lenovo-tablet-yoga-10-multimode

 

Zahvaljujući stepenu “otvaranja” – pomeranja ugla oslonca i ekrana dobijamo različite položaje korišćenja. Tako Yoga Tablet možemo koristiti u ležećem položaju pogdnom za unos teksta i pregled interneta; i uspravni položaj pogodan za gledanje filmova, foto galerija i puštanje muzike. Takođe, težina cilindrične baterije spustila je težište na donji kraj, pa Yoga tablet mnogo bolje leži u krilu ili na stolu.

Opciona tastatura kao poklopac uređaja
lenovo-tablet-yoga-10-keyboard-cover

Pored ove osobine, bitnija karakteristika ovog tableta je moćna baterija koja bi trebala da pruži autonomiju od čak 18 sati rada. Yoga Tablet, je naime, dostupan u 8-inčnoj i 10-inčnoj verziji, čime je uslovljen i kapacitet baterije. Na 8-inčnoj verziji to je 6.000 mAh, dok je na 10-inčnoj to čak 9.000 mAh.

Lenovo Yoga Tablet kućište, kao i većina poznatih ThinkPad šasija izrađena je od legure magnezijuma, što uz tanki  i ekscentrični dizajn pruža dozu ekskluzivnosti i premijum osećaj pod rukama. Debljina uređaja 10-inčnog modela je samo 5,67 mm uz povećanje na mestu baterije (težina je 401 grama), dok je 10-inčni model debljine samo 7,09 grama i teži je oko 200 grama.

yoga1

yoga2

yoga3

Kako je Lenovo u velikoj ekspanziji u domenu pametnih telefona i tableta, nisu hteli da ovo bude uređaj vrhunskih specifikacija ali i “vrhunske” cene, pa su ugrađene komponente ipak jeftinije, što u krajnjoj liniji donosi i mnogo povoljniju cenu uređaja.

Yoga tablet ima ekran rezolucije 1.280 x 800 piksela na oba modela, što je u odnosu na konkurenciju prosečno. I pore dtoga, ekran je sjajan jer ima odličan kontrast i veoma širok ugao vidljivosti sadržaja na ekranu.

Novi Lenovo tablet radi na Androidu 4.2 sa poznatim ali minimalnim Lenovo izmenama interfejsa, a oba uređaja pokreće quad-code procesor  MTK 8125  koji radi na taktu od 1,2 GHz.

Ovo je sasvim dovoljno za neometan i tečni rad, ali donosi i nisku cenu. U ovom slučaju, preporučena cena 8-inčnog modela u Evropi je postavljena na 229 evra, a 10-inčnog na 299 evra.

Izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply