Mobile

LG donosi u Srbiju prvi i najbrži smart telefon sa dual-core procesorom

LG Electronics (LG) lansirao je na tržištu Srbije LG Optimus 2X, prvi smart telefon na svetu koji poseduje dual-core procesor. Ovaj visokokvalitetni Tegra 2 procesor omogućava korisnicima brže i lakše pretraživanje Interneta i bolje iskorišćenje aplikacija.
„Dual-core tehnologija je sledeći korak u razvoju mobilnih telefona, a kompanija LG prva na svetu donosi ovu tehnologiju svojim korisnicima koji imaju izuzetno visoka očekivanja od svojih mobilnih aparata,“ izjavio je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji. „LG Optimus 2X je smart telefon sa naprednim performansama, kao što su brzo pretraživanje Interneta, lako pokretanje aplikacija, multitasking koji neće usporiti rad uređaja, neverovatan vizuelni doživljaj pri igranju igrica i mogućnost HDMI prenosa sadržaja.“

Nova Optimus linija mobilnih telefona kompanije LG Electronics omogućava korisnicima da iskoriste sve potencijale mobilnog telefona kako bi svoj svakodnevni život učinili lakšim i to bez posebnog predznanja kada su u pitanju napredne tehnologije. NVIDIA® Tegra 2 procesor sa dva jezgra, omogućava da LG Optimus 2X bude jedan od najbržih telefona na svetu brzine 1GHz. Zahvaljujući ovome, korisnici mogu da uživaju u zahtevnijim igricama, bržoj pretrazi Interneta, pogotovo u odnosu na smart telefone sa single-core procesorom.

LG Optimus 2X omogućava prikazivanje i snimanje 1080 HD video sadržaja, kojeg je moguće putem HDMI tehnologije prenositi na eksterne uređaje u punom HD kvalitetu. Takođe, ovaj uređaj se može bežično povezati sa bilo kojim kompatibilnim DLNA (Digital Living Network Alliance) uređajem, poput HD televizora.

Ovaj smart telefon poseduje prednju i zadnju kameru, mogućnost dodatne microSD memorije, Micro-USB port i izdržljivu 1500mAh bateriju. Sa jedinstvenim funkcijom HDMI (High Definition Multimedia Interface) prenosa sadržaja i izuzetne grafičke performanse, ovaj model je dokaz potpune posvećenosti kompanije LG Electronics kada su u pitanju smart telefoni budućnosti.

Ključne karakteristike:
1GHz dual-core procesor (NVIDIA Tegra 2)
WVGA ekran dijagonale 10.16 cm
8GB memorije (mogućnost proširenja do 32GB preko microSD kartice)
1,500 mAh baterija
prednja kamera od 1,3 megapiksela i zadnja kamera od 8 megapiksela
HDMI prenos sadržaja
1080p MPEG-4/H.264 reprodukcija i snimanje sadržaja

LG Optimus 2X smart telefoni su prisutni na svetskom tržištu od marta 2011. godine, a korisnicima u Srbiji su dostupni od 1. jula, prvenstveno u ponudi mt:s. Telefon će biti plasiran sa Android 2.2 operativnim sistemom, uz mogućnost upgrade-a na Android 2.3 (Gingerbread). Dostupnost Android 2.3 instalacije će biti najavljena.

Leave a Reply