Mobile

LG Electronics predstavio revolucionarnu True HD IPS tehnologiju

Kompanija LG Electronics je nakon prvog 3D ekrana za mobilne telefone na modelu Optimus 3D i izuzetnog NOVA ekrana na modelu Optimus Black, napravila još jedan neverovatan iskorak na ovom polju predstavivši True HD IPS tehnologiju.

True HD IPS ekran je prvi put ugrađen na Optimus LTE smart telefonu, poslednjem modelu iz LG Optimus porodice. Najnovija True HD IPS tehnologija razvijena je u kompaniji LG Display i podrazumeva unapređenu rezoluciju, poboljšano osvetljenje i jasnoću prikaza na ekranima mobilnih telefona. Posebna pogodnost ovih ekrana je potpuno prirodan prikaz boja.

„Očekuje se da će smart telefoni postati medijska platforma budućnosti, tako da je neophodan dalji razvoj ekrana visoke rezolucije za ovu vrstu proizvoda“, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „LG Optimus LTE sa True HD IPS ekranom će omogućiti korisnicima da uživaju u savršenim HD sadržajima čak i dok su u pokretu.“

Jedna od glavnih karakteristika True HD IPS ekrana je originalna 1280 x 720 HD rezolucija i 16:9 odnos prikaza slike, što su standardi koji se koriste u proizvodnji televizora. Ova tehnologija omogućava i oštriji i jasniji prikaz teksta zahvaljujući primeni RGB prikaza boja i neverovatnih 329 piksela po inču kvadratnom.

Primenom True HD IPS tehnologije omogućen je potpuno prirodan prikaz boja, kao i njihovo automatsko podešavanje, zahvaljujući inovativnom Mobile HD Graphic Engine softveru kompanije LG. Kao posebna pogodnost ovih ekrana izdvaja se i HD Movie Editor, koji omogućava korisnicima jednostavno snimanje HD sadržaja visokog kvaliteta.
U nedavno objavljenom izveštaju Intereka, jedne od vodećih svetskih agencija za izdavanje sertifikata, ocenjeno je da IPS tehnologija poseduje bolje performanse od AMOLED tehnologije kada su u pitanju jasnoća boja, osvetljenje i efikasnost baterije.

Leave a Reply