Google Android · Mobile

LG-evi telefoni sa operativnim sistemom Android

LG Electronis (LG), globalni predvodnik u mobilnim komunikacijama, u sklopu svoje saradnje sa Googleom neprestano radi i na razvoju operativnog sistema Android. Tako je ova platforma sa najdinamičnijim razvojem i najširom upotrebom već uklopljena u neke LG-eve mobilne uređaje. Osim jedinstvenog izgleda i personalizovanih aplikacija, današnji korisnici žele najviši nivo prilagodljivosti svojih uređaja, što im je omogućeno tek napretkom u razvoju operativnih sistema.

Operativni sistem Android

Iako su raniji mobilni telefoni mogli pokretati aplikacije, za to su koristili operativne sisteme  zatvorenog koda koje je mogao razvijati i unaprediti samo proizvođač, čime su mogućnosti mobilnog uređaja bile znatno ograničene. Pametni telefoni danas omogućuju korisniku upotrebu naprednijih aplikacija na temelju specifičnog operativnog sistema – najčešće Androida, Symbiana, iOS-a ili Windows Mobilea/Phonea.

Operativni sistem Android ima veliku prednost jer je univerzalan, lako uklopiv i kompatibilan sa različitim mobilnim telefonima. Druga velika prednost ovog sistema su neograničen broj i vrste dostupnih aplikacija. One nude raznovrsne mogućnosti prilagodljivosti i personalizacije mobilnih uređaja.

Uvidevši u kom smeru se kreće tržište, LG se usredsredio na razvoj pametnih telefona u kojem oni as operativnim sistemom Android zauzimaju značajno mjesto. Budući da je reč o uređajima koji uistinu čine život lakšim, razvoj pametnih telefona koji zadovoljavaju potrebe i očekivanja potrošača ostaće i dalje LG-jev prioritet. U tom smislu, korisnici LG-evih mobilnih uređaja već početkom iduće godine mogu očekivati nova iznenađenja i uzbudljive prinove u porodici Optimus na platformi Android.

LG Optimus – porodica  pametnih telefona

Pametni telefon LG GW620 bio je prvi LG-ev uređaj sa operativnim sistemom Android i prethodnik većine članova nove porodice Optimus. Ovaj uređaj je korisnicima, uz podešen pristup Facebooku i Twitteru, omogućio da lakše ostanu u kontaktu sa onima koji su im važni.

LG želi da pametne telefone približi širokom broju korisnika. Za one koji još nisu imali priliku koristiti telefon sa operativnim sistemom Android, a žele izrazito pristupačan pametni mobilni uređaj jednostavan za upotrebu, LG je na tržište nedavno lansirao LG Optimus GT540. On omogućava korisnicima automatsko sinhronizovanje sadržaja putem Googlea te pristup popularnim servisima kao što su YouTube, Gmail, Gtalk i Google Maps samo jednom prijavom. Moguće je preuzeti više od 80.000 igara i aplikacija sa Android Marketa te ih personalizovati i tako unaprediti usluge koje nudi mobilni uređaj. Takođe, u zavisnosti od korisničkih postavki, LG Optimus GT540 može prikazivati tri od sedam početnih stranica (na primer najčešće korišćne aplikacije, vesti i vremensku prognozu), a moguće je personalizovati i glavni meni te kreirati deset glavnih kategorija za brže i efiaksnije pretraživanje.

Najnovije predstavnike obitelji Optimus, LG Optimus One i LG Optimus Chic, koje će uskoro moći nabaviti i domaći zaljubljenici u Android platformu, pokreće nova verzija Android 2.2 (Froyo). Ona omogućava dva do tri puta brže pregledavanje interneta, a ovi mobilni telefoni su optimizovani i za Googleove mobilne usluge – Google Voice Search, Google Voice Actions, Google Goggles, Google Shopper i Google Maps, što ih čini još privlačnijima. Razvijeni upravo kako bi korisnicima koji se prvi put susreću sa pametnim telefonom ponudili lak pristup informacijama i praktične aplikacije, ova dva uređaja nude i jednostavnu sinhronizaciju sa kalendarom putem Outlooka, te pristup Android Marketu sa više od 80.000 aplikacija.

LG Optimus One, najbrže prodavani LG-ev mobilni telefon ikada, sa više od milion prodanih primeraka širom sveta u prvih 40 dana od predstavljanja, objedinjava vrhunski dizajn i jednostavnost upotrebete zabavan, prilagodljiv korisnički interfejs. Takođe, uključuje HVGA ekran i bateriju kapaciteta čak 1500mAh, dok njegova kamera podržava automatsko označavanje lica te tehnologiju prepoznavanja lica u pokretu.

Uglađen i minimalistički dizajn mobilnog uređaja LG Optimus Chic dodatno naglašavaju zaobljene linije i tasteri osetljivi na dodir. Istovremeno, ovaj pametni telefon nudi korisnicima naprednu osobinu, LG Air Sync koja putem personalnog računara osigurava bežično usklađivanje kontakata, fotografija i drugih informacija. Ujedno je putem DLNA povezivosti moguć i bežičan prenos multimedijskog sadržaja na drugi uređaj, kao što je televizor ili prenosni računar.

Leave a Reply