Mobile

LG G pametni sat

LG Electronics sarađuje sa kompanijom Google pri izradi  pametnog LG G sata, koji koristi Android Wear operativni sistem, čime Android platforma sigurnim korakom zalazi na tržište ovih inovativnih uređaja.

LG G sat će biti kompatibilan sa velikim brojem Android smart telefona i moći će da dostavlja sve neophodne informacije svojim korisnicima u bilo kom momentu, a pretraživanje je olakšano jednostavnim izgovaranjem komande „OK Google”. Kao vodeći partner kompanije Google u ovom tehnološkom poduhvatu, LG planira da plasira prvi sat sa Android Wear operativnim sistemom u drugom kvartalu 2014. godine.

LG G sat_Fotografija_2

LG inžinjeri blisko su sarađivali sa kolegama iz kompanije Google od početnih stadijuma razvoja uređaja, kako bi obezbedili da LG G sat funkcioniše savršeno sa Android Wear platformom. Ovo je četvrti uređaj napravljen u bliskoj saradnji kompanija LG i Google, nakon smart telefona Nexus 4 i Nexus 5 i tableta LG G Pad 8.3 Google Play Edition.

„Saradnja sa kompanijom Google na izradi LG G sata nam je pružila priliku da zaista ostvarimo najbolje rezultate, kako u polju dizajna, tako i inžinjeringa”, rekao je dr Džong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Zahvaljujući LG G satu, naša kompanija nastavlja da pravi prekretnice na polju wearables uređaja, prateći uspeh prvog3G Touch Watch telefona na svetu, prestavljenog 2009. godine i Prada Link sata iz 2008. godine. Sigurni smo da je dobar dizajn dobitna karta sa preuzimanje ovog tržišta brzinom svetlosti.“

Dodatni detalji o LG G satu sa Android Wear operativnim sistemom, uključujući i hardverske specifikacije, biće najavljeni u predstojećem periodu.

Leave a Reply