Google Android · Mobile

LG i Google predstavili novi Nexus 4 smart telefon

Poslednji model iz serije Nexus telefona predstavlja najbolje od kompanija LG Electronics i Google

Kompanije LG Electronics i Google objavile su da će Nexus 4, najnoviji model iz ove prestižne serije smart telefona, biti dostupan od sledećeg meseca na odabranim tržištima širom sveta. Najnoviji Nexus telefon kombinuje elegantan dizajn i hardverska rešenja kompanije LG Electronics sa poslednjom verzijom Android™ operativnog sistema i neprevazićenim mogućnostima koje pruža Google Apps servis.

„ LG je ponosan na činjenicu da je doprineo u stvaranju najnovijeg Nexus smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Korisnici će biti oduševljeni savršenom kombinacijom dizajna i funkcija koje im donosi ovaj model.”

„Ovo je prvi put da sarađujemo sa kompanijom LG na izradi jednog Nexus modela”, rekao je Endi Rubin, viši potpredsednik mobilnog i digitalnog sadržaja kompanije Google. „Ceo LG tim je doneo ogromnu količinu inovativnosti i pokazao veliki talenat u ovom projektu, a rezultat je model koji savršeno leži u ruci, sa opakom mašinom ispod haube.”

Nexus 4 poseduje visokokvalitetnu kameru od 8 megapiksela koja uz pomoć Photo Sphere tehnologije uspeva da zabeleži i najsitnije detalje. Takođe, fotografije se direktno sinhronizuju uz pomoć Instant Upload aplikacije, tako da se neće desiti da ih slučajno obrišitete i ostanete bez njih. True HD IPS Plus ekran sa dijagonalom od 4,7 inča i rezolucijom od 1280×768 piksela koristi i naprednu Zerogap Touch tehnologiju, a Corning® Gorilla® Glass 2 štiti ekran od oštećenja i grebanja.

Nexus 4 dolazi sa najnovijim Google aplikacijama, omogućujući vam da imate najbolje od ove kompanije. Zahvaljujući najnovijoj verziji Google Now, bićete još bolje organizovani uz pomoć podsetnika koji vas obaveštava o avionskim letovima, potvrdama rezervacija hotela pa čak i prilikama za fotografisanje – gde i kada god vam zatrebaju. Stizanje do željene lokacije je brzo i lako uz Google Maps™ za Android platformu. 3D mape i bogat sadržaj satelitskih slika pružaju vam neverovatno realistične i precizne slike onog što vas okružuje, dok funkcije Street View i Indoor Maps omogućavaju da uvek budete sigurni šta je ispred vas.

Nexus 4 se prodaje otključan i kompatibilan sa GSM/HSPA+ mrežom, tako da radi na više od 200 mreža različitih mobilnih operatera širom sveta. Uređaj će biti dostupan u dve verzije: 8 i 16 GB, a biće dostupan preko Google Play Store servisa već od 13. novembra u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i Australiji. Krajem novembra biće i u redovnoj prodaji na tržištu Evropi.

Glavne karakteristike:

 • Procesor: Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro procesor, 1.5GHz Quad-Core Krait CPUs
 • Operativni sistem: Android 4.2 Jelly Bean
 • Mreža: 3G (WCDMA), HSPA+
 • Ekran: dijagonala od 4,7 inča, WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768 piksela)
 • Memorija: 8 GB / 16 GB
 • RAM: 2 GB
 • Kamere: 8.0 MP (zadnja) / 1.3 MP HD (prednja)
 • Baterija: 2,100 mAh Li-Polymer / vreme razgovora: 15,3 sati / režim mirovanja: 390 sati
 • Dimenzije: 133.9 x 68.7 x 9.1 mm
 • Težina: 139 g
 • Ostalo: bežično punjenje baterije, NFC tehnologija

Leave a Reply