Mobile

LG Mini (LG GD880)

LG Electronics na Mobile World Congressu u Barseloni predstavio je LG Mini – LG GD880. Reč je o minimalistički dizajniranom mobilnom telefon koji podržava trostruku sinhronizaciju, a na tržištu ga možemo očekivati sledeće meseca.

Kao prva interesantna funkcija postavlja se History Sync servis, web browser telefona se ažurira sa 100 poslednjih web stranica koje je korisnik posetio na svom PC-u, sa mogućnošću brzog povratka na bilo koju od njih. Druga zanimljiva funkcija je Personal Information Manager (PIM) Sync, detalji o kontaktima i dnevnom rasporedu mogu se preneti sa telefona LG Mini na korisnikov PC.

Zatim, sa funkcijom R-Click, fotografije i podaci sa korisnikovog PC-a mogu se trenutno prebaciti na LG Mini, što znači da jednim klikom miša bilo koja fotografija sa web stranice može postati wallpaper na LG Mini.

Mini omogućava korisnicima da putem bežične veze kontinuirano sinhroniziraju podatke na mobilnim telefonima sa informacijama koje se ćuvaju na računaru, uključujući istoriju  web browsera. Funkcija ujedno osigurava neograničen pristup i ažuriranje sadržaja poput fotografija, video isečaka, kalendara i imenika.

Kao prvi mobilni telefon koji podržava LG Air Sync, vrstu tzv. cloud computinga koja je do sada bila dostupna samo na smartphone uređajima, LG očekuje veliko zanimanje za LG Mini na tržištu. (seebiz)

Leave a Reply