lg-punjac
Mobile

LG najmanji bežični punjač na svetu

Tanak i elegantan, LG bežični punjač pruža maksimalne performanse punjenja i korisničke udobnosti

Beograd, 26. februar 2013. – LG Electronics (LG) je danas predstavio najmanji bežični punjač na svetu u okviru Svetskog Mobilnog Kongresa (MWC – Mobile World Congress) u Barseloni. Sa svega 6.9cm u prečniku, WCP-300 dizajniran je kako bi prenosivost bila u prvom planu. Uprkos malim dimenzijama, površina za punjenje je 1.7x šira u poređenju sa prošlom generacijom LG bežičnih punjača. Novi model je kompatibilan sa standardnim mikro USB punjačem sa 5 pinova, i na taj način pruža najviši nivo performansi i udobnosti u svojoj kategoriji.

lg-punjac

WCP-300 koristi tehnologiju elektromagnetne indukcije koja poseduje Qi sertifikat izdat od strane WPC-a (World Power Consortium). Elektromagnetna indukcija stvara magnetno polje koje generiše struju i puni baterije koje se nalaze na podlozi za punjenje. Sertifikacija omogućava kompatibilnost uređaja WCP-300 sa svim smart telefonima koji podržavaju Qi standard.

„Bežično punjenje je sveti gral udobnosti kada su u pitanju smart telefoni,“ izjavio je Dr. Jong-seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Uz pomoć WCP-300, LG pruža i prenosivost i vrhunske performanse punjenja u uređaju manjem od podmetača.“

LG Spectrum 2 i Nexus 4 na svetskom tržištu, poseduju ugrađenu podršku za bežično punjenje, eliminišući potrebu kupovine zasebnih maski. LG veruje da će ugrađena podrška za predstojeće smart telefone biti od kritične važnosti za postavljanje bežičnog punjenja kao standarda i njegov dalji razvoj.

LG je odan pružanju boljeg korisničkog iskustva u okviru mobilne industrije kroz uvođenje smart telefona sa naprednijim tehnologijama bežičnog punjenja na globalnom tržištu.

Leave a Reply