Mobile

LG Optimus 3D nas uvodi u novu eru smart telefona

LG Electronics (LG) predstavio je dugoočekivani LG Optimus 3D, smart telefon visokih performansi koji pruža jedinstveno 3D iskustvo. LG Optimus 3D premijerno donosi inovativne tehnologije, što ga čini prvim smart telefonom na svetu sa dual-core, dual-channel i dual-memory arhitekturom, a takođe je i prvi smart telefon koji poseduje 3D platformu za snimanje i gledanje 3D sadržaja.

 

Izvanredne performanse sa jedinstvenom „Tri-Dual“ konfiguracijom

LG Optimus 3D je primer superiorne brzine i snage koja je ostvarena sa jedinstvenom LG „tri-dual“ konfiguracijom – dual-core, dual-channel i dual-memory. Ovakva konfiguracija omogućava korisnicima da uživaju u značajno poboljšanim performansama u odnosu na druge smart telefone, uz 1GHz dual-core procesor.

Za razliku od single-channel, single-memory dual-core smart telefona, LG Optimus 3D nudi neprevaziđene performanse zahvaljujući simultanom i bržem transferu između dual-core procesora i dvostruke memorije. Korisnici mogu surfovati internetom, koristiti više programa istovremeno, igrati naprednije igrice i uživati u filmovima duže nego ikad pre.

„Uz kombinaciju izvanrednih perfomansi i potpunih 3D mogućnosti, uzbuđeni smo zbog svih mogućnosti LG Optimus 3D smart telefona, koji dosadašnje iskustvo korišćenja smart telefona podiže na novi nivo,“ rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Integrisali smo sve opcije za napredne korisnike i mislimo da će oni biti zadovoljni krajnjim ishodom.“

Potpuno 3D iskustvo, prvi put na svetu: 3D snimanje, gledanje i razmena

LG Optimus 3D poseduje dve kamere, svaka sa 5 mega pixela rezolucije, koje pružaju korisniku mogućnost da snima svoje najbolje slike i snimke u 3D tehnologiji, bilo kad, bilo gde. Ekran LG Optimus 3D od 4.3 inča i sa WVGA rezolucijom verodostojno prenosi 3D iskustvo bez upotrebe naočara. Ekran pruža jasnu i oštru sliku koja omogućava korisnicima da uživaju u 2D sadržaju u full HD razoluciji (1080p) i multimedijalni 3D sadržaj u HD rezoluciji (720p). Korisnici takođe mogu da koriste i 3D interfejs klikom na jedinstveno LG 3D dugme koje prikazuje pet zasebnih 3D opcija, uključujuću galeriju, kameru, Igrice&Aplikacije, YouTube 3D i 3D vodič.

Snimljen 3D sadržaj je moguće lako prikazati na 3D televizoru putem 1.4 HDMI konekcije ili putem DLNA konekcije. Takođe korisnici mogu postaviti 3D sadržaj na poseban YouTube 3D kanalu (youtube.com/3D).

LG Optimus 3D će biti dostupan u Evropi početkom drugog kvartala 2011. godine, a korisnicima u Srbiji već krajem maja. Telefon će biti plasiran sa Android 2.2 operativnim sistemom, uz mogućnost upgrade-a na Android 2.3 (Gingerbread). Dostupnost Android 2.3 instalacije će biti najavljena.

Ključne karakteristike:

  • * 1GHz Dual-Core Dual-Channel procesor (Texas Instruments OMAP4)
  • * 4.3 inča 3D WVGA ekran
  • * 8GB memorije i 4 GB LP DDR2
  • * Kapacitet baterije 1,500 mAh
  • * 5MP dual-lens kamera
  • * 2D: 1080p MPEG-4/H.264 snimanje i reprodukcija
  • * 3D: 720p H.264 SEI snimanje i reprodukcija
  • * HSPA+, DLNA/HDMI 1.4
  • * H.264, H.263, DivX, MKV, WMV-9, ASF, AVI, 3GP, MP4

 

Leave a Reply