Mobile

LG Optimus Black promoviše dela čuvenog pop art umetnika Kita Heringa

LG Electronics (LG) u saradnji sa fondacijom čuvenog pop art umetnika Kita Heringa (Keith Haring Foundation) napravio je novi iskorak u dizajnu smart telefona. Partnerstvo podrazumeva da će dela ovog legendarnog američkog umetnika biti dostupna na LG Optimus Black telefonima koji su sa svojih 6 milimetara (na najtanjoj tački) i 109 grama preuzeli titulu najtanjeg i najlakšeg smart telefona sa Android platformom.

“Kit Hering je svojim delima punim energije i boja inspirisao milione ljudi širom sveta“, kaže dr Jong-seok Park, predsednik upravnog odbora kompanije LG Electronics Mobile Communications. “Nadamo se da će korisnici naših telefona zahvaljujući ovom partnerstvu biti u prilici da osete „radost igre“ koja karakteriše njegova dela, a koja se savršeno uklapaju u „Life’s Good“ filozofiju kompanije LG.

Kompanija LG i Kit Hering fondacija odabrali su dva dela ovog umetnika koja je će se naći u dizajnu LG Optimus Black telefona. Ovo je drugi put da LG sarađuje sa Fondacijom – 2008. godine uspostavljena je saradnja na promociji LG KF600 i LG KF700 modela sa ciljem da umetnost postane deo svakodnevnog života što većeg broja ljudi.

“U ime Kit Hering fondacije mogu da kažem da nas izuzetno raduje ponovna saradnja sa kompanijom LG“, kaže Julia Gruen, izvršni direktor Fondacije. “Partnerstvo sa kompanijom LG je nastavak nastojanja poznatog umetnika da sruši granice između umetnosti i takozvanih običnih ljudi.”

Uz hrabre vizelne izjave čuvenog umetnika, LG Optimus Black nudi glatke i ravne linije koje su isto vreme vrlo stilizovane, ali i funkcionalne. Predstavljajući NOVA ekran, Optimus Black pruža optimalnu oštrinu i čitljivost bez obzira na nivo ambijentalnog svetla. NOVA ekran omogućava jednostavnije pretraživanje interneta zahvaljujući odličnoj reprodukciji boja i smanjuje potrošnju energije za čak 50 odsto u odnosu na konvencionalne LCD ekrane.

Optimus Black takođe nudi intuitivnije okruženje korisnicima u kome se funkcijama koje se često koriste može pristupiti direktno i kada je telefon zaključan, putem tilt ili shake komande. Od ostalih performansi telefon nudi i prednju kameru od 2 megapiksela i mogućnost upgrade-a na Android 2.3 operativni sistem.

The LG Optimus Black biće dostupan u crnoj, beloj, ali i u drugim bojama na odabranim evropskim tržištima već početkom marta. Posetioci Mobile World Congress-a 2011. godine biće u prilici da iz prve ruke vide Keith Haring LG Optimus Black od 14. do 17. februara.

Leave a Reply