Google Android · Mobile

LG Optimus One ostvario prodaju od milion primeraka

LG Electronics (LG) objavio je da je Optimus One smartphone ostvario rekordnu prodaju od milion primeraka i to samo 40 dana od zvaničnog predstavljanja telefona. Time je Optimus One, koji je sada dostupan u većem delu Evrope, azijsko-pacifičkim zemljama i SAD-u, postao mobilni telefon sa najbržim rastom prodaje u istoriji kompanije LG.

Smartphone Optimus One pokreće Android 2.2 „Froyo“ operativni sistem, prilagođen za korišćenje Google mobilnih servisa i izuzetno je popularan među korisnicima koji po prvi put kupuju smartphone, a koji žele telefon sa izuzetnim performansama i korisnim aplikacijama, po izuzetno pristupačnoj ceni.

„Moćni LG Optimus One nudi širok spektar različitih opcija i dizajniran je sa ciljem da korisnicima omogući jednostavan prelaz u svet smart telefona. Kao što rezultati prodaje i pokazuju, velika tražnja za ovim tipom uređaja je očigledna’’, rekao je Dr. Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile. „LG Optimus One je telefon na koji su čekali brojni kupci, što dokazuje da smart telefoni nisu namenjeni samo naprednim korisnicima.”

LG Optimus One je jedan od prvih smart telefona koji koristi najnoviji Google operativni sistem i omogućava korisnicima i do tri puta brže pretraživanje interneta, učitavanje web stranica i korišćenje više funkcija istovremeno. Optimus One objedinjuje jedinstveno dizajniran LG korisnički interfejs, poseduje kameru sa Face tracking sistemom i Smile shot funkcijom, 3.2 inča široki HVGA ekran i izdržljivu bateriju sa kapacitetom od 1500mAh.

Kako bi se zadovoljile potrebe korisnika koji vode računa o svom ličnom stilu, novi LG smart telefon dostupan je u nekoliko boja: crnoj, boji vina, plavoj, srebrnoj, ljubičastoj i titan boji. Konkretna ponuda boja razlikovaće se od tržišta od tržišta.

Prema razvojnim planovima kompanije, LG Optimus One će uskoro biti dostupan preko 120 distributera i partnera. U kompaniji LG očekuju da će Optimus One biti prvi smart telefon koji će biti prodat u 10 miliona primeraka.

Leave a Reply