Mobile

LG Optimus Vu od septembra i u Evropi

Posle velikog uspeha u Južnoj Koreji i Japanu, najveći smart telefon kompanije LG stiže i na ostala svetska tržišta

Nakon velikog uspeha u Južnoj Koreji i Japanu, LG Optimus Vu: će u septembru biti dostupan i na tržištima Evrope, Azije, Bliskog istoka, Afrike i Latinske Amerike. Sa ekranom dijagonale5 inča i 4:3 razmerom slike, Optimus Vu: objedinjuje karakteristike tablet računara i smart telefona u jednom uređaju.

Optimus Vu: je samo u Južnoj Koreji prodat u preko pola miliona primeraka, nakon čega je ovog meseca stigao i na japansko tržište, gde je takođe doživeo veliki uspeh.

,,Drugačija forma čini Optimus Vu: jedinstvenim, čak i u kategoriji smart telefona sa ekranom od pet inča, za koje očekujemo da će svoju punu popularnost dostići tek nakon što budu dostupni na globalnom nivou“, izjavio je dr Jong-Seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Optimus Vu: je opremljen sa brzim 4-PLUS-1™ NVIDIA Tegra 3 Quad-Core procesorom, koji nudi odličan balans između performansi i zahteva u pogledu napajanja. Ekran dijagonale 5 inča i 4:3 razmera slike čine prikaz dokumenata znatno boljim, a surfovanje internetom i upotrebu multimedijalnih sadržaja lakšom i zabavnijom. Pored toga, IPS ekran prikazuje prirodne i žive boje i omogućuje savršeni prikaz čak i kada su sunčevizraci upereni direktno u ekran. Optimus Vu: dolazi sa novim, unapređenim verzijama QuickMemo™ i Notebook aplikacija, koje uz ekrane velikih dimenzija pružaju posebno korisničko iskustvo.
Glavne karakteristike:

o        Operativni sistem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

o        Mreža: 3G

o        Ekran: XGA IPS ekran dijagonale 5 inča i 4:3 format slike (768 x 1024 piksela)

o        Memorija: 32GB

o        Kamera: 8.0MP (zadnja) / 1.3MP (prednja)

o        Dimenzije: 139.6 x 90.4 x 8.5mm

o        Težina: 168g

Leave a Reply