Mobile

LG Optimus x2 na testu Mobitech magazina

Najposećeniji web portal o mobilnim tehnologijama – Mobitech, dosi test prvog smartphonea sa dvojezgrenim procesorom – LG Optimus x2. Ne treba biti previše obavešten o mobilnim telefonima a ne primetiti da je prepucavanje u jačini hardvera postala dominanta tema. Sada kada znamo da je Android platforma broj jedan i da pritom iPhone neometano peva svoju pesmu, ostalo je samo takmičenje u brzini. Kao što gejmeri luduju za mašinama ubicama video-igara tako je trend u mobilnoj telefoniji imati što jači telefon koji pokreće Angry Birds u 60fps bez zastajkivanja. Ako takav telefon tražite onda je LG Optimus 2x pravi mobilni za vas.

Njegova oznaka “2X” logično upućuje da nečega ima duplo. U pitanju je procesor. Naime, ovo je prvi telefon koji koristi ARM Cortex-A9 procesor sa dva jezgra na 1 GHz. U kombinaciji sa ULP GeForce GPU-om i Nvidijinim Tegra 2 čipsetom možete zaista očekivati brzu “vožnju”. Brzina renderovanja web stranice je fantastična kao i tranzicija ekrana. Moć sistema smo osetili i u AutoCAD WS aplikaciji gde je iscrtavanje bilo veoma brzo.

Ipak, moramo primetiti da značajna ubrzanja u odnosu na HTC Desire HD nema, iako to rezultati merenja demantuju, nismo primetili. Čini nam se da HTC ima “upeglaniji” intefejs pa sve teče možda i glađe nego na LG Optimus 2x koji ima jači hardver.

Što se tiče samog interfejsa, moramo priznati da nam grafička rešenja ne sviđaju na ovom LG-u jer sve deluje pomalo zastarelo. Dizajn ikona, izbor boja, pozadina, Live wallpapera pa i samih tranzicija je daleko ispod HTC-ovih rešenja.

Ceo test pročitajte na sajtu Mobitech-a.

Leave a Reply