Mobile

LG otkrio nove proizvode i poslovne ciljeve u Barseloni

Kompanija LG Electronics je predstavila nove modele svojih mobilnih uređaja na Kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni, kao i svoje planove za 2014. godinu. Među novitetima ove kompanije, na sajmu u Barseloni su se našla i dva nova smart telefona sa G oznakom, LG G mini i LG G Pro 2, zatim treća generacija L serije telefona, kao i druga, brojna korisnička rešenja, poput Knock Code opcije za zaključavanje i otključavanje telefona.

„Postalo nam je veoma bitno ne samo da naši mobilni telefoni pružaju korisnicima najviši nivo performansa, već da i ostali naši proizvodi budu dosledni toj ideji”, rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Ne smemo da izgubimo iz vida činjenicu da skoro četvrtina ljudi na svetu koristi smart telefone. Upravo zbog toga će naša linija proizvoda za 2014. godinu biti obogaćena uređajima sa jedinstvenim korisničkim iskustvom koje će se dopasti širokom spektru korisnika.”

LG otkriva nove proizvode i poslovne ciljeve u Barseloni_Fotografija_02

Kako su skorašnji podaci istraživanja pokazali da korisnici otključavaju svoje smart telefone više od 100 puta dnevno, kompanija LG je na novim modelima uvela Knock Code opciju, koja se razvila iz nekadašnje KnockON funkcije. Ova opcija omogućava korisnicima da otključaju i zaključaju svoje smart telefone jednostavnim postupkom, kuckanjem personalizovanog oblika ili šeme preko ekrana telefona. Knock Code nudi veću sigurnost jer se šema unosi na ugašen ekran koristeći od dva do osam poteza, dozvoljavajući tako više od 80.000 mogućih kombinacija. Šta više, Knock Code šifra se može uneti na bilo kom delu ekrana, tako da se potrebna kombinacija može uneti i jednom rukom.

LG G Pro 2 smart telefon je naslednik G Pro modela, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za najbolji smart telefon na MWC sajmu. Uz ojačani Full HD IPS ekran dijagonale 5,9 inča i najnoviji Android 4.4 KitKat operativni sistem, LG G Pro 2 se može pohvaliti i činjenicom da je prvi LG smart telefon koji nudi poboljšanu kameru sa 13mp, koja koristi tehnologiju optičkog stabilizatora Plus (OIS+). Korisnici će posebno ceniti napredne funkcije za uređivanje fotografija i video sadržaja, koje su takođe dostupne na ovom modelu.

LG otkriva nove proizvode i poslovne ciljeve u Barseloni_Fotografija_03

LG G2 mini smart telefon kreiran je kao manja verzija veoma uspešnog G2 modela, sa ciljem da zadovolji zahteve korisnika za praktičnim telefonom, ali i sa premijum opcijama. Prvoklasni IPS ekran dijagonale 4,7 inča i baterija jačine 2,440mAh u paketu sa  snažnim Quad-Core procesorom i Android 4.4 KitKat operativnim sistemom, omogućavaju superiorno iskustvo prilikom multitaskinga, kao i niz multimedijalnih funkcija. Takođe, tu su i opcije poput Knock Code i Guest mode režima.

S obzirom na izvanredan uspeh koji su postigli njihovi prethodnici, očekuje se da će modeli iz nove treće L serije smart telefona nastaviti istim stopama, zahvaljujući unapređenem hardveru, novom dizajnu i novim funkcijama. Modeli L40, L70 i L90 smart telefoni prate „porodično nasleđe“ stilskog dizajna, dodajući mu delikatnu doradu, metalik boje i tanke ramove.

Leave a Reply